• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Begrijp niet waarom ik het mentaal moeilijk zou hebben"

  Club-coach Ivan Leko beseft dat het verlies tegen Waasland-Beveren pijnlijk was, maar kijkt nu enkel nog vooruit.

  Club Brugge sluit morgen zijn Champions League-campagne af met een thuismatch tegen Atlético Madrid. Herpakt blauw-zwart zich na de afgang tegen Waasland-Beveren? "We geloven in beterschap in de komende matchen", zei Club-coach Ivan Leko in zijn persconferentie.

  Met twee overwinningen in de voorbije negen competitiewedstrijden kan Club Brugge niet terugblikken op een geweldige periode. Club lijkt niet gefocust tegen kleinere tegenstanders en Ivan Leko is volgens Peter Vandenbempt zichzelf niet. 

   

  "Ik begrijp niet waarom ik het mentaal moeilijk zou hebben", reageerde Leko gepikeerd. "We hebben met 0-4 gewonnen van Monaco, speelden 0-0 gelijk in Dortmund. En we klopten Standard met 3-0."

   

  Toch kan Leko niet ontkennen dat het verlies tegen Waasland-Beveren een blamage was. "Dat was pijnlijk voor ons, dat klopt. Maar dat is voorbij. We moeten niet nog twee weken spreken over Waasland-Beveren of Zulte Waregem. We geloven in beterschap in de komende matchen."

  Positief voetballen

  Club Brugge is voor aanvang van het duel tegen Atlético Madrid al zeker van Europees overwinteren in de Europa League. Atlético strijdt nog voor groepswinst met Borussia Dortmund. Toch zal Club zijn sportieve plicht vervullen, aldus Leko. 

   

  "We moeten geloven in onze eigen sterkte, maar Atlético is absoluut favoriet. Als je positief denkt, kan je hopen op iets. Als je een dramatisch scenario verwacht, is het beter niet te spelen. We zullen proberen positief te voetballen, maar het resultaat is het belangrijkste."