• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-fans jouwen Garcia uit omdat "Mili" in hun ogen de corner moet nemen

  De Gentse fans rolden de rode loper uit voor Danijel Milicevic.

  Speelronde 18 in de JPL is geschiedenis. Aan opvallende gebeurtenissen afgelopen weekend opnieuw geen gebrek. In dit artikel lijsten we de meest opmerkelijke randgebeurtenissen op.

  Mili, Mili!

  Danijel Milicevic bracht zondagavond nog eens een bezoekje aan de Ghelamco Arena. De middenvelder van Eupen, die 4 jaar lang zijn brood verdiende in Gent, kreeg geregeld een open doekje van het thuispubliek. "Mili, Mili!", scandeerden de Gentse fans, en zeker bij stilstaande fases.

   

  Zo ook bij twee snel op elkaar volgende corners voor Eupen in de tweede helft. De Gentse supporters wilden dat Milicevic die voor zijn rekening nam, maar het was de Spanjaard Luis Garcia die de hoekschoppen trapte. Tot ongenoegen van de fluitende Gentse toeschouwers en tevredenheid van Milicevic, die een lachje niet kon onderdrukken.

  Tweets:

  Kunstduiker

  Dat voetballers soms een flink stukje komedie kunnen opvoeren, weten we al langer dan vandaag. Maar wat te denken van Nurio Fortuna? De verdediger van Charleroi kreeg zondag een stevige tackle te verwerken van Andy Najar, maar het theater dat hij daarbij verkocht, was niet in verhouding. 

  Propere jongens

  Moeskroen speelde zaterdagavond thuis tegen Zulte Waregem. Het bleef 0-0. Aan de terreinverzorgers van Moeskroen zal het alvast niet gelegen hebben. In de gietende regen gingen ze het veld te lijf met aftrekkers, zodat de doelmannen alvast geen last zouden hebben van natte voeten.

  Tweet:

  200

  Fernando Canesin was alomtegenwoordig in KV Oostende versus Lokeren. De Braziliaan speelde zijn 200e wedstrijd in het shirt van KVO en maakte ook nog eens het enige doelpunt in de wedstrijd. Poseren kon er ook nog vanaf, met een shirt van zijn 100e KVO-match op de achtergrond.

  Het doelpunt van Canesin:

  Welcome back, Enzo!

  Enzo Scifo was gisteren de eregast in Anderlecht-Charleroi. Het paars-witte icoon gaf de aftrap. Scifo speelde van 1983 tot 1987 en van 1997 tot 2000 voor Anderlecht, goed voor 249 officiële wedstrijden en 56 doelpunten. In de zomer van 2000 verkaste hij naar Charleroi, waar hij dus ook nog veel volk kent.