• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan: "Het was mooi geweest, maar Ibrahimovic blijft bij LA Galaxy"

  " "

  Ibrahimovic speelde van 2010 tot 2012 voor Milan.

  Zlatan Ibrahimovic zal Milan geen handje komen helpen tijdens de voetballoze maanden in de Major League Soccer. Dat bevestigde Milan-sportdirecteur Leonardo, die droomde van een uitleenbeurt à la David Beckham 10 jaar geleden.

  Ze kennen de Zweedse aanvaller van LA Galaxy goed bij Milan: Ibrahimovic was er van 2010 tot 2012 aan de slag en met veel succes. In 2011 zorgde de flamboyante spits met 14 doelpunten mee voor de titel, in 2012 werd hij topschutter in de Serie A met 28 goals in 32 duels.

   

  Milan droomde ervan om de ondertussen 37-jarige aanvaller tijdelijk weer naar Italië te halen om zijn matige scoringscijfers op te poetsen. Milan staat 4e in de Serie A, maar scoorde maar 3 keer in de laatste 4 matchen. Slechts 3 andere teams uit de top 10 doen slechter dan Milans 24 goals in 15 wedstrijden.

  "LA Galaxy vervulde Ibrahimovic' voorwaarden"

  Gisteren bij Torino kwamen de Rossoneri ook niet verder dan 0-0. Na die partij bracht Leonardo het nieuws over Ibrahimovic. "Hij gaf zijn woord aan Galaxy, dat hij zou blijven als ze aan zijn voorwaarden voldeden. En dat deden ze."

   

  "Het had echt een mooie liefdesgeschiedenis kunnen worden, want hij zou een serieuze versterking geweest zijn voor ons team. We kunnen niet ontkennen dat beide partijen eraan dachten, maar het zal niet mogelijk zijn."

   

  Het seizoen van LA Galaxy zat erop in oktober en de MLS-campagne van 2019 begint pas in maart. Ibrahimovic, die overstapte van Manchester United, maakte in zijn eerste VS-seizoen indruk met 22 doelpunten in 27 wedstrijden.