• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse wielerbelofte Manfredi in coma na verkeersongeval

  Manfredi in het shirt van Italië.

  Manfredi in het shirt van Italië.

   De 18-jarige Italiaanse wielerbelofte Samuele Manfredi is maandag bij een verkeersongeval zwaargewond geraakt. Dat heeft zijn nieuwe ploeg Groupama-FDJ laten weten.

  Heel veel informatie over het ongeval is er nog niet. Manfredi werd volgens zijn nieuwe team aangereden tijdens een training en in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Pietra Ligura, in Noord-Italië, gebracht.

   

  Daar wordt hij in een kunstmatig coma gehouden. Volgens lokale media heeft Manfredi zware hoofdwonden opgelopen. Manfredi kroonde zich bij de junioren tot Europees kampioen baanwielrennen in de achtervolging. Enkele dagen geleden nog maar tekende hij bij Groupama-FDJ.