• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City breekt contract van "supertalent" Phil Foden open

  Foden doorliep van zijn achtste de jeugdreeksen bij City.

  Phil Foden heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot juni 2024. Foden, een eigen jeugdproduct van City, wordt binnen de club gezien als een groot talent. 

  Begin dit seizoen mocht de 18-jarige middenvelder met de selectie van trainer Pep Guardiola mee op trainingskamp naar de VS. Hij sprokkelde dit jaar al enkele invalbeurten in de Premier League en had begin augustus een basisplaats in de wedstrijd tegen Chelsea om de Community Shield.

   

  "Hij is een buitengewoon talent en is bij onze club haast geboren en getogen", verklaarde Txiki Begiristain, directeur voetbal bij City. "Hier wil Phil dus voetballen. We zijn heel blij dat hij langer bij ons blijft en met coach Pep Guardiola en de andere spelers rond hem kan hij zich ontwikkelen."