• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku herrezen na 12 matchen zonder goal : "Ik was te gespierd na WK"

  Romelu Lukaku liep wat gespierder rond op het WK in Rusland.

  Na 981 frustrerende minuten zonder doelpunt lijkt Romelu Lukaku zijn doelpuntenmachine weer te hebben aangezwengeld. De Rode Duivel heeft een opvallende verklaring voor zijn doelpuntendroogte: vermoeidheid en ... te veel spiermassa.

  Romelu Lukaku maakte vorig jaar indruk in zijn debuutseizoen bij Manchester United met 27 doelpunten. Maar in zijn tweede jaargang op Old Trafford verloopt het een pak stroever. Tegen Southampton maakte hij een einde aan bijna 1.000 minuten zonder doelpunt en tegen Fulham deed hij na 252 dagen het net nog eens trillen in eigen huis.

   

  Met zijn zesde doelpunt van het seizoen lijkt Lukaku weer vertrokken. En daar heeft hij een opvallende verklaring voor. "Ik was te gespierd na het WK", vertelt hij in de Britse media. "In Rusland voelde ik me fantastisch, maar in de Premier League is het een andere speelstijl. Je kan er niet met dezelfde spiermassa spelen. Ik bleef dan ook even weg uit de gym."

   

  "Maar ik was ook heel vermoeid na het WK", geeft Lukaku toe. "In 2014 had ik net hetzelfde toen ik terugkeerde naar Everton. Nu denk ik dat ik opnieuw in vorm ben."

   

  "Of ik nu minder druk voel? Niet echt. Ik moet hard blijven werken. Ik heb goede gesprekken gehad met Mourinho en weet wat hij van me verwacht. Ik speelde niet met genoeg intensiteit en agressie. Tegen Fulham was dat al een pak beter."

  Bekijk hier nog eens Lukaku's doelpunt tegen Fulham: