• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal beloont beloften Thijssen en Van Moer met profcontract

  Thijssen moet op termijn zijn mannetje kunnen staan in de massasprints.

  Gerben Thijssen en Brent Van Moer, beiden beloften bij Lotto-Soudal, krijgen een profcontract bij de Belgische WorldTour-formatie. De twee promoveren vanaf 1 juli volgend jaar naar de hoofdmacht. 

  Thijssen en Van Moer, beiden 20 jaar, beleefden een mooi seizoen. Thijssen kroonde zich tot Belgisch beloftenkampioen op de weg, terwijl Van Moer vriend en vijand verraste op het WK tijdrijden voor beloften met een zilveren medaille. 

   

  De twee renners zijn momenteel op winterstage met Lotto-Soudal in Mallorca. "Dat moet hun integratie naar volgend jaar toe bevorderen" zo laat Kurt Van de Wouwer, hoofd van de beloftenploeg bij Lotto-Soudal, weten.

   

  Thijssen en Van Moer maken volgend seizoen pas de overstap vanaf 1 juli. Lotto-Soudal wil zo de druk wat weghouden bij hen. "In het verleden werd die aanpak ook toegepast met Wellens en Vervaeke. In het voorjaar is er immers altijd meer druk van buitenaf, ook op jonge renners", aldus Van de Wouwer.

   

  Eerder kreeg ook belofte Stan Dewulf een profcontract bij Lotto-Soudal. Zijn eerste seizoen bij de profs start wel op 1 januari 2019.