• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het is een enge gedachte dat O'Sullivan nog beter kan worden"

  O'Sullivan noemt zichzelf een "people's player", die vooral het publiek wil plezieren.

  Is Ronnie O'Sullivan de GOAT (Greatest Of All Time) van het snooker? Met zijn 7e eindzege op het UK Championship zet hij die stelling alvast kracht bij. "Nu nog het recordaantal wereldtitels pakken", klinkt de 43-jarige Engelsman nog strijdvaardiger.

  Met zijn zeven titels op het UK Championship snoept O'Sullivan het record af van de Engelsman Steve Davis.  Hij heeft bovendien al 19 trofeeën van Triple Crown-toernooien ((UK Championship, Masters en WK) in zijn prijzenkast staan, dat is ééntje meer dan de Schot Stephen Hendry.

   

  "Ik heb zoveel toernooien gespeeld waarbij ik dacht dat het niet meer beter kon", vertelde O'Sulivan aan de BBC. "Maar dit is een van mijn mooie prestaties. Het record van Hendry breken is gek. Dit is een fantastische mijlpaal. Ik zal waarschijnlijk dood zijn wanneer iemand dit record nog benadert. En ik wil het nog wat moeilijker maken om het af te pakken."

   

  "Ik kan nog doorspelen tot ik 55 jaar ben, dus ik heb nog 12 jaar. Ik voel me fit. Pas als ik geen glimlach meer op de gezichten van de fans kan toveren, zal het tijd zijn om te stoppen."

   

  O'Sullivan nam met Steve Feeney een nieuwe coach onder de arm en dat werpt zijn vruchten af. "Ik heb weer veel vertrouwen. Ik zeg niet dat ik nu alles zal winnen, maar ik geniet van het spel. Nu moet ik enkel nog het recordaantal wereldtitels pakken", eindigt hij met een kwinkslag. O'Sullivan kroonde zich al 5 keer tot wereldkampioen, Hendry heeft 7 wereldtitels.

  "O'Sullivan is Benjamin Button van het snooker"

  Stephen Hendry is onder de indruk van de recordjacht van O'Sullivan. "Hij is de Benjamin Button van het snooker. Hij wordt beter en beter", zegt de Schot, die verwijst naar het personage dat Brad Pitt vertolkt in de film The Curious Case of Benjamin Button. In dat verhaal begint het leven van het hoofdpersonage als oud mannetje en wordt hij telkens jonger. 

   

  Ook Mark Allen, de tegenstander in de finale van het UK Championship, keek met verbazing toe. "Hij is de beste snookerspeler ooit. Hij is een perfectionist. Het is een enge gedachte dat O'Sullivan nog beter kan worden, want hij is al de beste."