Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck laat Bakkali/Saief uit selectie: "Ze maakten het de staf makkelijk"

Bakkali (99) en Saief (15) op training bij Anderlecht.

Het was opvallend dat Hein Vanhaezebrouck gisteren tegen Charleroi geen plaats voor Zakari Bakkali en Kenny Saief had in zijn selectie. De eerste stond vorige week tegen Genk nog in de basis, de laatste viel toen in. Ze trainden niet goed, legde de RSCA-coach uit.

20 namen selecteerde Vanhaezebrouck, waarmee hij 1-1 speelde tegen Charleroi. Bakkali was daarbij een opvallende afwezige. Waarom ontbrak de 22-jarige middenvelder, kreeg de coach na de match op zijn bord.

 

Zijn antwoord was verhelderend: "Omdat ik de 11 spelers gekozen had met wie ik wou starten. Daarna bleef er nog de bank te bepalen. Het was een moeilijke keuze voor de staf, maar uiteindelijk hebben sommige spelers ons geholpen."

 

"Op de trainingen in de loop van de week hebben ze het ons gemakkelijk gemaakt. Als spelers voelen dat ze niet in de basis zullen starten, is het aan hen om te tonen dat ze hongerig zijn, dat ze op de bank willen zitten, dat ze iets voor het team kunnen betekenen."

 

"Als wij voelen dat dat niet het geval is, zijn de keuzes makkelijk. Het is simpelweg dat. Er is helemaal geen sprake van een sanctie. En voor Saief gold hetzelfde."

Als spelers voelen dat ze niet in de basis zullen starten, is het aan hen om te tonen dat ze hongerig zijn, dat ze op de bank willen zitten, dat ze iets voor het team kunnen betekenen.

Hein Vanhaezebrouck

Vanhaezebrouck en Mazzu beantwoorden vragen op de pc achteraf (Bakkali rond 9'15"):