• home
 • video
 • pas verschenen

  Feestvreugde (en enkele opstootjes) in Buenos Aires: "Boca is dood"

  Buenos Aires heeft een stevige feestnacht achter de rug, want na de eindzege in de Copa Libertadores tegen aartsrivaal Boca Juniors overspoelden fans van River Plate de straten van de Argentijnse hoofdstad. Al bleef het niet overal bij feesten.

  De finale van de Copa Libertadores werd duizenden kilometers verder afgewerkt in Madrid, maar dat kon het feestje van de fans van River Plate in Argentinië niet vergallen. Los Millonarios klopten aartsrivaal Boca Juniors na verlengingen met 3-1.

   

  Buenos Aires kleurde rood-wit na het veroveren van de 4e Copa Libertadores, de fans van Boca Juniors bleven wijselijk binnen. Tienduizenden supporters van River Plate verzamelden rond de iconische basiliek in de hoofdstuk voor een feestje. "Een minuut stilte, want Boca is dood", zongen de fans.

   

  Ook president Mauricio Macri, die de Boca Juniors steunt, feliciteerde River Plate. "Proficiat aan River en hun fans voor de zege in deze historische match. Maar in Boca weten we dat er in het voetbal altijd een moment komt voor revanche", schreef hij op Twitter.

   

  Toch bleef het niet overal rustig in Buenos Aires. Enkele heethoofden van River Plate gingen de confrontatie aan met de politie en werden opgepakt.

  Sfeerbeelden van het feest in Buenos Aires:

  Maar het bleef niet overal bij feesten:

  Tweet van de president: