• home
 • video
 • pas verschenen

  Overlijden Davide Astori krijgt mogelijk staartje voor twee artsen

  De Italiaanse politie heeft een onderzoek naar onvrijwillige doodslag geopend naar aanleiding van het overlijden van Davide Astori. De Italiaan stierf op 4 maart dit jaar aan een abnormale versnelling van de hartslag, terwijl twee artsen hem echter volledig fit hadden verklaard.

  Een Florentijnse krant publiceerde twee elektrocardiogrammen van Astori. Beide cardiogrammen, die dateren van juli 2016 en 2017, tonen duidelijk dat er iets mis was met het hart van Astori.

   

  Toch werd Astori, verdediger en aanvoerder van Fiorentina op dat moment, fit verklaard door twee verschillende artsen. Hij werd op 4 maart dit jaar dood aangetroffen in zijn hotelkamer, vlak voor een wedstrijd. Hij stierf aan de gevolgen van een tachyaritmie, een abnormale versnelling van de hartslag.