zo 9 december 2018 13:50
Sampdoria-speler Saponara scoorde tegen Lazio in de 99 minuut.

In de Serie A hebben zowel Lazio als AS Roma een zekere zege te grabbel gegooid zaterdagavond. Beide Romeinse teams slikten diep in de extra tijd een gelijkmaker in twee bizarre ontknopingen. Bij Lazio gebeurde dat zelfs met de laatste goal in de Serie A-geschiedenis.

Roma moest zaterdag in de vooravond al aan de bak op het veld van Cagliari. Er leek geen vuiltje aan de lucht nadat Cristante en Kolarov nog voor de rust hun team op een 0-2-voorsprong gezet hadden.

9 spelers pakken nog een punt

Met de 0-2 op het bord waande Roma zich al zegezeker, maar in een bizar slot met twee rode kaarten sleepten 9 Cagliari-spelers nog een punt uit het vuur. Ionita tekende voor de aansluitingstreffer en zette in de 95e minuut Sau op weg naar de 2-2.

1. 41' - Doelpunt vrije trap - Aleksandar Kolarov (0 - 2)
  1. 47' - Geel - Bryan Cristante
  2. 64' - Geel - Paolo Faragò
  3. 85' - Doelpunt - Artur Ionita (1 - 2)
  4. 89' - Verv. Nicolò Zaniolo door Juan Jesus
  5. 90+3' - Geel - Darijo Srna
  6. 90+3' - Rood - Darijo Srna
Serie A TIM - speeldag 15 - 08/12/18 - 18:02
41'
Aleksandar Kolarov
0 - 2
41'
85'
Artur Ionita
85'
1 - 2

Niemand scoorde later dan Sampdoria

Roma's stadsrivaal Lazio kreeg zaterdagavond het bezoek van Sampdoria. Het team van Dennis Praet kwam in het Stadio Olimpico op voorsprong na een goal van Quagliarella.

Lazio zet scheve situatie recht

Sampdoria hield de 0-1-voorsprong lange tijd vast en Lazio leek af te stevenen op een thuisnederlaag. Maar in het slotkwartier keerde de thuisploeg de rollen om. Acerbi maakte dik tien minuten voor tijd gelijk en nadat Immobile in de 96e minuut een penalty omgezet had, leek de zege binnen.

Saponara heeft het laatste woord

Toch gebeurde nog wat niemand voor mogelijk had gehouden: in de 99e (!) minuut wipte Saponara de bal met een soort karatetrap over Lazio-doelman Strakosha, het laatste doelpunt in de geschiedenis van de Serie A.