• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterling reageert op racisme Chelsea-fans en geeft media veeg uit de pan

  Sterling legt een deel van de verantwoordelijkheid bij de pers

  Raheem Sterling kreeg tijdens de match van Manchester City tegen Chelsea enkele racistische verwijten naar zijn hoofd geslingerd. Na een nachtje slapen reageerde hij nu zelf op Instagram. Daar is hij niet mals voor de Engelse pers.

  Manchester City ging voor het eerst dit seizoen onderuit, maar na de match tegen Chelsea gingen vooral de beelden van een racistisch incident het internet rond. Wanneer Raheem Sterling een bal gaat halen voor een ingooi, wordt hij belaagd door enkele Chelsea-fans.

   

  "Ik ben normaal niet diegene die veel spreekt", reageert Sterling na een nachtje slapen op Instagram. "Maar wanneer ik vind dat mijn mening gehoord moet worden, dan laat ik me wel horen. Ik moest gewoon lachen met wat er naar mij geroepen werd omdat ik eigenlijk gewoon niets anders verwacht."

   

  Daarna wijst Sterling met een beschuldigende vinger naar de Engelse pers. Hij deelt twee voorbeelden van artikels over jonge ploegmaats van hem die een huis gekocht hebben voor hun moeder. De ene is zwart, de andere blank. "Kijk naar hoe verschillend de media over hetzelfde verhaal berichten."

   

  "Het is onaanvaardbaar. De jonge zwarte speler wordt in een slecht daglicht geplaatst terwijl hij onschuldig is. Dit pookt racisme en agressief gedrag op. Dus aan alle kranten die zich nu afvragen waarom er nog racisme aanwezig is in onze stadions, kijk eens in de spiegel. Geef alle spelers dezelfde kansen." 

  Het incident tijdens de match

  Raheem Sterling wijst met beschuldigende vinger naar de media