• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA: Doncic nekt de Rockets, Shearer en Ronaldo duiken op in NY

  Alan Shearer en Ronaldo brachten een bezoekje aan de New York Knicks.

  Alan Shearer en Ronaldo brachten een bezoekje aan de New York Knicks.

  In de NBA hebben de New York Knicks onder het oog van voetballegendes Alan Shearer en Ronaldo de stadsderby tegen Brooklyn verloren. Boston boekte een recordzege tegen Chicago en Luka Doncic was de matchwinnaar tegen Houston.

  Doncic schittert in slot

  Houston blijft voorlopig erg wisselvallig presteren. De Rockets, vorig seizoen nog een van de moeilijkst te kloppen teams in de NBA, verloren in Dallas al voor de 14e keer in 25 wedstrijden: 107-104.

   

  Toch zag het er lange tijd goed uit voor Houston, dat op zo'n drie minuten voor het einde nog een bonus van 8 punten had. Maar toen ontbond Luka Doncic zijn duivels. De 19-jarige rookie maakte 11 punten op rij en hield de overwinning zo in Dallas.

  Wade blinkt uit in 1.000e wedstrijd

  Bij Miami is Dwyane Wade bezig aan zijn laatste maanden, maar de guard heeft op zijn 36e nog eens zijn klasse getoond. In zijn 1.000e NBA-wedstrijd loodste hij Miami naar een knappe overwinning bij de LA Clippers. Wade tekende voor 25 punten, 6 rebounds en 6 assists en daarvoor kreeg hij ook applaus van het thuispubliek.

  Celtics vernederen Bulls

  Boston heeft tegen Chicago de grootste overwinning in zijn geschiedenis behaald. De Celtics trakteerden de Bulls op een 133-77-pandoering. Voor de Bulls was het dan weer de zwaarste nederlaag in de geschiedenis.

   

  Jaylen Brown was bij Boston goed voor 23 punten en kreeg veel steun van onder meer Daniel Theis, die 22 punten maakte.

  Ronaldo en Shearer zien Knicks verliezen

  Niemand minder dan voetbalgrootheden Ronaldo en Alan Shearer waren afgelopen nacht te gast in Madison Squarden voor de stadsderby tussen de New York Knicks en de Brooklyn Nets.

   

  Knicks-spelers Porzingis en Ntilikina overhandigden een truitje van hun team aan de twee voormalige voetballers, die vervolgens moesten toezien hoe de thuisploeg tekortkwam tegen de Nets. Spencer Dinwiddie leidde de bezoekers naar een 104-112--zege met 25 punten.

  Alle uitslagen van zaterdagnacht:

  Dallas - Houston 107-104

  New York - Brooklyn 104-112

  LA Clippers - Miami 98-121

   

  Atlanta - Denver 106-98

  Cleveland - Washington 116-101

  Portland - Minnesota 113-105

   

  Chicago - Boston 77-133

  Memphis - LA Lakers 88-111

  Indiana - Sacramento 107-97