• home
 • video
 • pas verschenen

  Caudron verliest laatste WB-manche in finale, maar is wel eindwinnaar

  Frédéric Caudron (archieffoto) wint de Wereldbeker.

  Frédéric Caudron (UMB-1) is er niet in geslaagd de zevende en laatste Wereldbeker-wedstrijd driebanden van het seizoen op zijn naam te schrijven. In het Egyptische Hurghada moest hij in de finale met 40-34 zijn meerdere erkennen in de Nederlander Dick Jaspers (UMB-2).

  Caudron begon goed aan de wedstrijd met een reeks van 9. Jaspers, de regerende wereldkampioen, sloeg meteen terug en kon na onder meer een reeks van 7 de pauze ingaan met een 24-14-voorsprong.

   

  Ook in het begin van de tweede wedstrijdhelft was Jaspers de betere speler, zo werd het 33-20. In de 17e beurt legde Caudron, de drievoudige wereldkampioen, een reeks van 10 caramboles neer. Daarmee kwam hij op 3 punten van Jaspers.

   

  De Nederlander scoorde echter nog twee reeksjes van 3, die goed waren voor zijn 24e Wereldbeker-overwinning in zijn loopbaan. Eerder dit seizoen won Jaspers ook al de Wereldbeker in Blankenberge.

   

  Caudron wordt wel eindwinnaar van het Wereldbeker-circuit anno 2018. Jaspers wordt nummer 1 op de wereldranglijst. Caudron staat op 2, Merckx op 3. Eddy Leppens staat op 17 en Roland Forthomme klimt van de 28e naar de 22e plaats.

  Caudron op zijn Facebook-pagina: