• home
 • video
 • pas verschenen

  Wietse Bosmans moet op zoek naar nieuw team: "Ben nog superambitieus"

  Wietse Bosmans

  Zien we Wietse Bosmans ook na 1 januari nog in het veld?

  Veldrijder Wietse Bosmans heeft van zijn team Steylaerts-777 te horen gekregen dat hij niet op een nieuw contract moet rekenen voor 2019. "Ik sta open voor een ander team of wil zelfs doorgaan als eenmansteam."

  Begin 2018 won Wietse Bosmans nog de Kasteelcross, maar dat was voor zijn ploeg niet genoeg om hem een nieuw contract te geven. Toch denkt de 26-jarige crosser nog niet aan opgeven.

   

  "Ik sta open om aan de slag te gaan bij een ander team", vertelt hij aan Sporza. "Ik wil zelfs doorgaan als eenmansteam, met privésponsors."

   

  Bosmans voelde de bui al een tijdje hangen. "Ik wist al enkele maanden dat ik misschien niet kon blijven door de aangepaste structuur bij Steylaerts (de mannenploeg gaat op in de ploeg rond Van der Poel). Daardoor nam de druk toe en ben ik na het zomerseizoen te hard gaan trainen om mij te bewijzen."

   

  "In plaats van rust te nemen, probeerde ik elke cross aan te grijpen om mij te tonen. Maar ik geraakte overtraind en had eigenlijk tijd en rust nodig. En die tijd kreeg ik niet."

  Ik was overtraind en had rust nodig, maar reed elke cross om mij te bewijzen

  "Volste vertrouwen dat ik snel weer mijn oude niveau haal"

  Bosmans vindt het jammer dat hij geen nieuwe kans krijgt, want hij was net weer op de goeie weg. "Ik heb sinds enkele weken een professionele entourage van trainers en dokters waar ik een erg goed gevoel bij heb. Ze volgen mij van heel dichtbij. Jammer dat ik dat nu niet kan voortzetten."

   

  De renner vindt dat hij nog altijd zijn plaats heeft in het peloton. "Ik werd in de zomer nog Belgisch kampioen mountainbike marathon, heb het voorbije jaar 5 keer de top 10 gehaald in de grote crossen en werd 9e op het BK in Koksijde. Ik won 2 keer in het buitenland en heb voor het 2e jaar op een rij in Zonnebeke gewonnen, een tv-cross", somt hij op.

   

  "Ik zou ook graag eens willen kijken hoe ver ik kan geraken op de weg. Ik heb al ervaring in de Europe Tour en was een gewaardeerde pion binnen de ploeg."

   

  "Kortom, ik ben nog superambitieus. Ik heb het volste vertrouwen dat ik snel weer kan presteren en dat ik zal aanknopen met mijn niveau van weleer."

  RETRO: Wietse Bosmans wint de Kasteelcross in Zonnebeke (2018)