• home
 • video
 • pas verschenen

  Mauresmo laat avontuur als Davis Cup-kapitein schieten voor Pouille

  Amélie Mauresmo moet Lucas Pouille naar de top loodsen.

  Amélie Mauresmo gaat dan toch niet aan het roer staan bij het Franse Davis Cup-team. De tweevoudige grandslamwinnares haakt af en kiest voor een avontuur als coach van haar landgenote Lucas Pouille.

  Toen Yannick Noah in juni een stap opzij zette als kapitein van de Franse Davis Cup-ploeg, schoof de Franse tennisbond meteen een opvolger naar voor. Of beter gezegd opvolgster, want met Amélie Mauresmo zou er voor het eerst in Frankrijk een vrouw aan het roer staan bij de mannen.

   

  Maar nog voor de start van het nieuwe seizoen ziet Mauresmo al af van die overeenkomst. Ze kiest voor een job aan de zijde van Lucas Pouille, de nummer 32 van de wereld. Eerder stond ze al twee jaar aan de zijde van Andy Murray.

   

  "Ik ben heel blij om te kunnen samenwerken met Mauresmo", klinkt het bij Pouille. "Haar ervaring als speelster en coach kan me helpen om mijn doelen te bereiken. Ik geloof dat we samen grootse dingen kunnen verwezenlijken."

   

  De Franse Tennisbond gaat nu op zoek naar een nieuwe Davis Cup-kapitein, die ook de olympische delegatie in Tokio zal begeleiden. 

  Tweet: