Ga naar de inhoud

meest recent

10-voudig wereldkampioen Everts op intensieve zorg door malaria

 vr 7 december 2018 11:22
Stefan Everts
Stefan Everts werd 10 keer wereldkampioen.

10-voudig wereldkampioen Stefan Everts ligt op de dienst intensieve zorg. De voormalige motorcrosser reed vorige maand in Congo de 4 uur van Lubumbashi, een race voor het goede doel, maar liep tijdens die reis malaria op. De dokters krijgen de ziekte voorlopig maar moeilijk onder controle.

Stefan Everts haalde in november zijn wedstrijduitrusting nog eens boven om een endurowedstrijd te rijden in Congo, de 4 uur van Lubumbashi. De opbrengst van de race ging naar een plaatselijk goed doel dat scholen bouwt.

 

Maar begin deze week werd de 46-jarige Everts met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt. Hij had tijdens zijn reis malaria opgelopen. De dokters kregen de ziekte niet meteen onder controle en dus werd Everts overgebracht naar het UZ in Leuven. Hij zou in een kunstmatig coma gehouden worden.

 

De precieze ernst van zijn toestand is niet bekend. De familie vraagt om hen met rust te laten zodat ze deze ziekte samen met Everts kunnen overwinnen. 

Wat is malaria?

Malaria is een infectieziekte verwekt door een parasiet, die overgebracht wordt door de steek van de anophelesmug. Het ziektebeeld wordt gekenmerkt door koortsaanvallen, hoofd- en spierpijn, maar kan in het begin sterk lijken op gewone griep. Een aanval kan dodelijk aflopen indien niet tijdig een correcte behandeling wordt gestart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Everts zamelde in Congo geld in om er scholen te bouwen

Dit bericht bekijken op Instagram

Little test run before the prologue #waytoorich

Een bericht gedeeld door Stefan Everts Full (@s72forever) op

Dit bericht bekijken op Instagram

In full focus!!

Een bericht gedeeld door Stefan Everts Full (@s72forever) op