• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe dreun voor gouden droom van Belgen: Dohmen haakt ziek af

  Dohmen (midden) zal geen match meer spelen op dit WK.

  Dohmen (midden) zal geen match meer spelen op dit WK.

  De Red Lions kunnen voor de rest van hun WK niet meer rekenen op John-John Dohmen. De middenvelder raakt maar niet hersteld van een zware bronchitis. Het is al de tweede speler die uitvalt bij de Belgen na Emmanuel Stockbroekx.

  België speelt morgen zijn 3e groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika en daarna volgt allicht een barrageduel tegen Pakistan. Als de Red Lions dat overleven, begint het toernooi écht in de kwartfinales, met waarschijnlijk een match tegen Duitsland. 

   

  Voor al die duels zullen de Belgen alleszins niet meer kunnen rekenen op John-John Dohmen, in 2016 nog de beste hockeyer ter wereld. Hij verlaat ziek de selectie. Een bronchitis die hij al opliep voor zijn vertrek naar India is de boosdoener.  "Met dit soort ziekte mogen we geen enkel risico nemen", legt physical coach Mick Beunen uit.

   

  "De vermoeidheid van de reis en de vervuilde lucht hier maakten het nog erger. Hij is niet in staat om zijn normale niveau te halen. Hij was helemaal gefocust op het toernooi. Na de Spelen van Rio had hij een sabbatjaar genomen om zich te concentreren op zijn studies en dit WK was het grote doel bij zijn terugkeer. Hij wilde echt die eerste grote titel pakken met de Lions. Voor de ploeg is het ook een groot verlies omdat uit al zijn fysieke testen bleek dat hij net voor de bronchitis top was. Misschien zelfs nog beter dan vroeger."

   

  De middenvelder wordt vervangen door Augustin Meurmans, die vrijdagochtend is aangekomen in Bhubaneswar. Het uitvallen van Dohmen is een tweede tegenvaller voor de Red Lions. Begin deze week moest ook Emmanuel Stockbroekx de selectie verlaten met een hamstringblessure.