• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook de Vlaamse Reus is een prooi voor Nina Derwael

  Nina Derwael

  Nina Derwael is ook de topfavoriete voor Sportvrouw van het Jaar.

  Turnster Nina Derwael mag na het Vlaams Sportjuweel en de Nationale Trofee voor Sportverdienste ook de Vlaamse Reus in haar prijzenkast zetten. De Vlaamse sportjournalisten verkozen haar boven Koen Naert en Emma Meesseman.

  Het is de 2e keer op een rij dat Nina Derwael de Vlaamse Reus in ontvangst mag nemen. Nu haalde ze het met een ruime voorsprong op marathonloper Koen Naert en basketbalspeelster Emma Meesseman. Zeilster Emma Plasschaert en schaatser Bart Swings vervolledigden de top 5.

   

  Derwael won dit jaar goud aan de brug op zowel het EK als WK. Haar trofee is een kunstwerk van Willem Vermandere. Haar vader Nico komt de prijs ophalen, aangezien Derwael zelf in Italië is voor een turngala.