• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore voorgesteld bij nieuw team: "Elkaar vooruitstuwen zoals Quick-Step"

  Jolien D'hoore

  "Het zal geven en nemen worden bij Boels-Dolmans."

  Na 3 jaar in Britse en 1 jaar in Australische loondienst gaat Jolien D'hoore in 2019 voor het Nederlandse topteam Boels-Dolmans rijden. "Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze ploeg."

  Boels-Dolmans is het Quick-Step van het vrouwenwielrennen. Naast huidig wereldkampioene Anna van der Breggen huist de ploeg ook de wereldkampioenen van 2016 (Dideriksen) en 2017 (Blaak). En vanaf komend seizoen dus ook Jolien D'hoore.

   

  "Het is een nieuw avontuur, het is allemaal spannend", zegt D'hoore. "Boels-Doelmans is al een paar jaar de nummer 1 op de UCI-ranking. Zij beslissen het koersverloop in de finale van de grote wedstrijden."

   

  "Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze ploeg. Ik hoop dat we elkaar sterker kunnen maken om in de selectie voor de grote wedstrijden te geraken. Dat we elkaar vooruitstuwen, een beetje zoals bij Quick-Step bij de mannen."

   

  "Het zal ook geven en nemen worden. Het zal niet elke week voor mij zijn. Maar ik ben de sprintster van de ploeg, dus als het op een sprint aankomt, zal ik mijn kans mogen gaan."

  "Grote doel is Tokio 2020"

  Jolien D'hoore heeft voor Boels-Dolmans gekozen, omdat ze daar haar carrière op de piste kan combineren met de weg. "Dat was mijn eerste voorwaarde. De Spelen van Tokio zijn immers mijn belangrijkste doel. Daar wil ik met Kopecky schitteren in de ploegkoers."

   

  "Daarnaast wil ik het hele voorjaar top zijn. Ik hoop elk jaar de Ronde van Vlaanderen te winnen, maar dan zal alles wel moeten meezitten voor mij."

   

  Met Anna van der Breggen wordt D'hoore ploegmaat van misschien wel de beste renster van het moment. "Ik koers al sinds de jeugd met haar samen, maar we hebben enkel nog maar wat oppervlakkige gesprekken gehad in het peloton. Ik beschouw haar zeker niet als een concurrente, eerder als een vriendin."

  Van der Breggen: "Geen concurrente van Jolien"

  "Het was een leuke kennismaking met Jolien", zegt Anna van der Breggen. "Ik ben haar al vaak tegengekomen in wedstrijden. Iedereen weet dat je in een peloton lekker achter haar kunt zitten, want ze rijdt er makkelijk doorheen."

   

  "Jolien is een ontzettend goeie sprintster en dat ben ik nooit geweest. We zijn dus geen concurrentie voor elkaar. Ik kan haar zelfs helpen in de sprint. Onze specialiteiten liggen ver uit elkaar."

  Ploegleider Stam: "Jolien zal verrassend uit de hoek komen"

  Het is ploegleider Danny Stam die Jolien D'hoore naar Boels-Dolmans heeft gehaald. "We hebben er vooral goed over nagedacht of ze in het team zou passen. Jolien is een sociale meid en dat is een must in onze ploeg."

   

  "Na het WK op de baan zullen we haar vooral in de Belgische koersen uitspelen. Onze ploeg houdt van aanvallend koersen. Ik denk dat Jolien ook beter uit de verf kan komen als we zo koersen. Het voordeel is dat we met haar altijd een sterke sprintster achter de hand zullen hebben."

   

  "Ik hoop dat Jolien dit seizoen een aantal Belgische wedstrijden zal kunnen winnen. Ik denk dat ze verrassend uit de hoek zal komen. Ik ben er ook van overtuigd dat ze de Ronde kan winnen."