CEO Union: "Na Anderlecht willen we ook Genk over de knie leggen"

  Voor Union smaakt het bekeravontuur naar meer.

  Met Union en KV Mechelen wisten twee clubs uit 1B een ticket voor de kwartfinales van de Beker van België te veroveren. Union droomt alvast van nog een stunt tegen Genk. "We willen er een voetbalfeest van maken", zegt CEO Philippe Bormans.

  Union liet in de 1/16e finales al van zich spreken in het bekeravontuur door Anderlecht te wippen. Gisteren ging ook amateurclub Knokke voor de bijl met 3-2. "We wisten dat het geen eenvoudige match zou zijn, want Knokke had zich niet zomaar geplaatst", zegt Bormans. "Ze schakelden onder meer Standard uit. Toch denk ik dat we verdiend doorgaan."

   

  "Als je naar de uitslag op papier kijkt, leek het een moeilijkere wedstrijd dan tegen Anderlecht. Knokke speelde positief voetbal en het was een leuke match om naar te kijken."

   

  "We wisten op voorhand dat Genk de volgende tegenstander zou zijn en dat gaf een extra dimensie aan de match. Iedereen is heel blij dat we ons mogen tonen tegen de beste ploeg van het moment. We willen er een voetbalfeest van maken. Na Anderlecht willen we ook Genk over de knie leggen."

  "Onrealistisch om nu al promotie te eisen"

  Het sprookje in de Beker van België gaat dus verder, maar Bormans is duidelijk: "De competitie is prioritair, maar we leggen geen tijdsdruk op om te promoveren. De nieuwe groep heeft tijdig nodig om aan elkaar te wennen, dus het zou onrealistisch zijn om nu al de promotie te eisen. Enkel als de kans zich voordoet."

   

  Bormans verliet begin dit jaar STVV uit onvrede over de nieuwe organisatie onder de Japanse eigenaars. Bij Union vond hij een nieuwe thuis. "Het is een heel uitdagende job met een leuk team", zegt de CEO. "Er is veel potentieel, nu is het aan ons om alle stukjes in elkaar te passen."

   

  "Uiteraard volg ik STVV nog altijd. De jongens die het nu zo goed doen, zaten ook vorig jaar in de groep, die werd aangevuld met enkele goede Japanners. Chapeau voor de trainer, die er een goed geheel van heeft gemaakt. Hopelijk haalt STVV nu wel Play-off I."

  Philippe Bormans hoopt Union binnenkort in 1A te zien spelen.