• home
 • video
 • pas verschenen

  Armstrong compenseerde miljoenenboetes met (onbewuste) Uber-investering

  Lance Armstrong

  Lance Armstrong: "Het is te mooi om waar te zijn."

  Na een financiële regeling met het gerecht en vooral heel wat advocatenkosten leek Lance Armstrong op zwart te zaad te zitten. Maar nu blijkt dat de ex-renner tientallen miljoen heeft verdiend aan zijn investering in Uber.

  Een tijdje geleden kon Lance Armstrong een einde maken aan zijn jarenlange gerechtelijke procedure na zijn dopingbiecht door een proces af te kopen voor 5 miljoen dollar. Dat kostte hem naar eigen zeggen wel meer dan 100 miljoen dollar aan advocatenkosten en andere schikkingen met het gerecht.

   

  Het bankroet wenkte, maar dankzij een gewiekste investering van 100.000 dollar in het toen nog onbekende Uber (de app die privéchauffeurs laat bijverdienen als taxi) kon hij het hoofd boven water houden. "Dat heeft mijn familie gered."

   

  Armstrong wist trouwens zelf niet dat hij in Uber had geïnvesteerd. "Ik had Chris Sacca ooit eens ontmoet toen hij nog bij Google of Twitter zat", vertelt Armstrong aan NBC. "Enkele jaren later vroeg hij of ik wou investeren in zijn fonds." Dat bleek uiteindelijk voornamelijk aandelen in Uber te hebben.

   

  Op de vraag hoeveel Armstrong uiteindelijk aan zijn investering heeft verdiend, blijft hij vaag. "Maar het is te mooi om waar te zijn. Of het 10, 20, 30, 40 of 50 miljoen is? Een van die getallen, ja. Het is echt veel. Heel veel."