• home
 • video
 • pas verschenen

  Wolverhampton-watcher na Chelsea: "Dendoncker bestaat!"

  " "

  Dendoncker en Willy Boly vieren de stuntzege.

  Leander Dendoncker maakte gisteren eindelijk zijn debuut in de Premier League bij Wolverhampton. En het was meteen een voltreffer: als invaller in het slot trok de ex-Anderlecht-speler mee de 2-1-zege tegen Chelsea over de streep.

  Dendoncker was in de zomer voor 12 miljoen pond vertrokken naar Wolverhampton, maar verder dan 2 duels in de League Cup (eentje in augustus en eentje in september) was de WK-Duivel tot nu niet gekomen.

   

  Waarom hij niet speelde in het team van de Portugese coach Nuno, was een mysterie. Dat vertelde Tim Spiers, voetbaljournalist en de volger van Wolverhampton voor Express en Star ons voor de match. Spiers verwachtte evenwel Dendoncker tegen Chelsea na 5 nederlagen in 6 matchen: en zo geschiedde. Zij het pas vanaf de 81e minuut. De Belg kwam in als 1 van de 2 verdedigende middenvelders.

   

  Spiers gaf in zijn krant de spelers van Wolverhampton een quotering. "Hij bestaat!", is zijn enthousiaste commentaar bij Dendoncker. "Het was een onverwacht en langverwacht Premier League-debuut voor de Belg van 12 miljoen pond."

   

  "Hij beleefde een geïnspireerde eerste minuut, waarin hij Loftus-Cheek opzijzette en een vrijschop afdwong. Daarmee maakte hij zich meteen geliefd bij de Molineux-getrouwen. Hopelijk kan hij hierop voortbouwen om zijn carrière bij de Wolves te lanceren." Molineux is de naam van het stadion van Wolverhampton, dat met 30.000 thuisfans gevuld was. Een cijfer kreeg de Belg niet, omdat hij niet lang genoeg speelde.