• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins: "Ik hoop dat Campenaerts mijn record breekt"

  Victor Campenaerts en Sir Bradley Wiggins

  Bradley Wiggins spreekt Victor Campenaerts moed in tijdens de uitreiking van de Kristallen Fiets.

  Sir Bradley Wiggins gelooft in Victor Campenaerts. De Europese kampioen tijdrijden plant een van de komende maanden/jaren een aanval op het werelduurrecord. "Ik wens hem het allerbeste", reageert Wiggins.

  "Ik geloof in zijn kansen, echt waar"

  Drie jaar geleden zette Bradley Wiggins het werelduurrecord weer wat scherper. In Londen haalde hij toen 54,526 km/u.

   

  "Dat record hoeft geen 20 jaar meer op die tabellen te staan", stelt Wiggins. "Het staat er nu al drie jaar en het is ook goed voor de sport als de "fuzz" rond het werelduurrecord blijft duren. Bovendien wordt het tijd dat het record doorgegeven wordt aan de volgende generatie. Dat is gezond voor de sport."

   

  Een van de renners die op het record van Wiggins aast, is Victor Campenaerts. "Een goede zaak", vindt Wiggins. " Hij is een goede renner en ik hoop dat hij mijn wereldrecord breekt."

   

  "Gemakkelijk is dat niet, fysiek en mentaal. Er is immers geen tweede plaats: het is winnen of falen, je moet echt de "balls" hebben om dit te durven en ik wens hem het allerbeste."

   

  "Victor is ook de belichaming van een tijdrijder door zijn positie op de fiets en de aerodynamica. Ik geloof in zijn kansen, echt waar. 

  Mijn record hoeft geen 20 jaar meer op de tabellen te staan.

  Sir Bradley Wiggins

  "Hij kan 55 km/u rijden"

  Sir Bradley Wiggins legde 54,526 km af in een uur. "Victor Campenaerts kan meer dan 55 kilomter rijden", denkt hij. "Al heeft hij het niet makkelijk. Ik moest Alex Dowsett kloppen, hij moet mij kloppen", lacht Wiggins.

   

  Camepnaerts onderneemt zijn poging wellicht in april. De Mexicaanse stad Aguascalientes is de plaats waar het moet geboren. Op 2.000 meter hoogte is de luchtweerstand gunstiger voor een wereldrecord.

   

  "Groot gelijk", vindt Wiggins. "Hij moet alle aspecten van die poging zoveel mogelijk tot in de perfectie benaderen. Dat kan alleen maar zijn slaagkansen verhogen."

  Sir Bradley Wiggins

  Sir Bradley Wiggins tilt zijn de fiets de lucht in nadat hij 54,526 km heeft afgelegd in een uur.

  Lees ook: