• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Detry: "PGA Tour? Wil me eerst helemaal bewijzen in Europa"

  Thomas Detry: "World Cup of Golf winnen met Thomas was droom die uitkwam."

  Thomas Detry bevestigde dit jaar in zijn tweede seizoen op de European Tour al het goede van zijn debuutseizoen. Als kers op de taart won hij onlangs de World Cup of Golf aan de zijde van zijn goeie vriend Thomas Pieters.

  Detry straalt nog als hij terugdenkt aan de zege in Melbourne. "Het besef is aan het komen. Heel mijn jaar was goed, maar om dan af te sluiten met een zege met Thomas. Het was een ongelooflijke week, een droom die uitkwam."

   

  Detry en Pieters kennen elkaar al van kleinsaf en speelden ook samen aan de Universiteit van Illinois in de Verenigde Staten. “Thomas en ik zijn de ideale combinatie."

   

  "We zijn heel complementair, goeie vrienden en ook onze caddies zijn goeie vrienden. De eerste dagen in Melbourne was het alsof we gewoon als vrienden een rondje speelden zoals op college.” 

  "Op alle vlakken beter geworden dit jaar"

  Detry timmert gestaag aan zijn carrière en voelt dat hij dit jaar een belangrijke stap heeft gezet. “Ik ben prof geworden in 2016 en toen hebben we een driejarenplan opgesteld. . Ik had toen meteen getekend voor een 31e plaats in de eindstand van de European Tour en de World Cup of Golf. We zijn goed bezig.”

   

  Die 31e plaats was het resultaat van een heel regelmatig seizoen (11x top 20), want Detry mocht nog niet meedoen aan de Majors en World Golf Championships, waar de meeste punten te rapen vallen. “Ik voelde dit seizoen dat ik op alle vlakken beter en beter werd: mentaal, fysiek en technisch.”

   

  En Detry heeft een duidelijk doel voor 2019. “Ik heb nu samen met Thomas een belangrijk toernooi gewonnen, maar ik wil ook mijn eerste individuele zege, het wordt tijd. Daarnaast is ook de top 100 op de wereldranglijst halen het doel. Daarvoor moet ik nog veel punten behalen.”

  In 2019 wil ik mijn eerste individuele zege, het wordt tijd

  Thomas Detry

  "PGA Tour? Ik wil me eerst helemaal bewijzen in Europa"

  Voor elke golfer die het goed begint te doen op de European Tour begint ook de lucratieve Amerikaanse PGA Tour te lonken. "De sfeer in de VS is helemaal anders", weet Detry. "Ik wil wachten tot ik me helemaal bewezen heb in Europa voor ik me aan de PGA Tour waag."

   

  Datzelfde geluid krijgen we ook te horen bij de manager van Detry, Vincent Borremans. "Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben slechte ervaringen gehad in de VS, Thomas wil echt wachten tot hij er helemaal klaar voor is."

   

  "Eigenlijk heeft Detry zijn gestage carrière te danken aan de ervaring van zijn twee grote "broers", Thomas en Nicolas. Die ervaring heeft hem geholpen. Eigenlijk is hij de beste leerling van de drie, want hij steekt heel veel van hen op."

  "2e editie Belgian Knockout zullen we nog beter maken"

  Samen met de twee andere Belgische golfmusketiers Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts is Thomas Detry het uithangbord voor de Belgian Knockout, het Belgische golftoernooi op de European Tour. “Daar kijk ik echt naar uit. De eerste editie was al fantastisch, maar we zullen de tweede nog beter maken. Het betekent heel veel om in je eigen land te kunnen spelen. Ik weet ook nog hoe ik als kleine jongen ging kijken in Knokke.”

   

  Misschien kan hij eind mei, begin juni ook nog een andere rol vervullen op de Belgian Knockout. In Dubai kroop Detry zowaar even in de commentaarcabine. “Dat was heel leuk om te doen. Ik was best wel een beetje zenuwachtig, maar (commentatoren) Dougie Donnely en Sam Torrance waren super. Ik heb gezegd dat ik het graag nog een keer opnieuw wil doen.