Vrouwentopper Standard-Anderlecht moet herspeeld worden na rellen

  Rellen in Standard-Anderlecht

  20 minuten voor tijd gingen de poppen aan het dansen.

  De gestaakte match tussen Standard en Anderlecht, de topper in het vrouwenvoetbal, zal op een later moment opnieuw gespeeld moeten worden. Dat oordeelde het Sportcomité van de KBVB.

  De match tussen Standard en Anderlecht ontspoorde in de 2e helft, bij een 0-1-stand voor Anderlecht (goal De Caigny). Een supporter van Standard zou een fan van Anderlecht aangevallen hebben, waarna de poppen aan het dansen gingen.

   

  De speelsters vluchtten de kleedkamer in en de scheidsrechter blies de match af. Standard dreigde de match met 0-5 te verliezen, maar het Sportcomité van de KBVB oordeelde dat beide clubs schuld droegen en dat een rematch het eerlijkst is. Standard en Anderlecht krijgen ook elk 1.500 euro boete.

   

  Er is nog geen datum gevonden voor de nieuwe match, die opnieuw op de terreinen van Angleur gespeeld zal worden. Op 21 december staan beide teams wel opnieuw tegenover elkaar, maar dan in Anderlecht.