• home
 • video
 • pas verschenen

  Sels blinkt uit tegen PSG: "Zit hier nu beter dan in Anderlecht"

  Mats Sels

  Matz Sels kreeg een 7 op 10 voor zijn prestatie in L'Equipe.

  PSG speelde gisterenavond voor de 2e keer op een rij gelijk, nog maar het 2e puntenverlies in de eigen competitie. Een van de hoofdverantwoordelijken hiervoor was Straatsburg-doelman Matz Sels. "En we hadden zelfs kunnen winnen."

  Matz Sels kreeg voor zijn prestatie tegen PSG een 7 in de Franse sportkrant L'Equipe. "Het was een heel goeie wedstrijd van de hele ploeg. Voor de match hadden we meteen getekend voor een punt tegen PSG."

   

  "Maar met wat geluk hadden we ook nog kunnen winnen, want in de 93e minuut werd er nog een doelpunt van ons afgekeurd voor buitenspel."

   

  "Ik had de eerste doelman kunnen zijn die de 0 hield tegen PSG dit seizoen, maar het was een terechte penalty en ik kon net niet genoeg bij de inzet van Cavani."

  "Straatsburg wil kloof met Franse subtop verkleinen"

  Straatsburg staat momenteel 8e in de Ligue 1. "Als we in de top 10 zouden kunnen eindigen, zou dat een mooi resultaat zijn voor deze ploeg."

   

  "Straatsburg heeft het een paar jaar financieel moeilijk gehad en is gedegradeerd, maar nu wil het de kloof met de subtop in Frankrijk weer verkleinen. 6 van onze 7 thuismatchen tot nu toe waren ook voor een uitverkocht stadion en er zijn plannen om het stadion uit te breiden. Nu kunnen er 27.000 mensen binnen, vergelijkbaar met een Belgische topclub."

   

  "De Franse competitie is ook een competitie die in de lift zit. Hopelijk kan ik meegroeien. PSG is natuurlijk een club die qua niveau de Franse competitie overstijgt, maar daarachter is het wel spannend en interessant."

  De Franse competitie zit in de lift. Hopelijk kan ik hier meegroeien.

  "Ik heb hier al wat krediet opgebouwd"

  Matz Sels speelde vorig jaar voor Anderlecht en had een akkoord om daar nog een jaartje langer te blijven. "Ik was daar graag gebleven. Maar als ik daar nu op terugkijk, is het misschien goed dat het zo gelopen is. Ik zit hier nu beter dan in Anderlecht."

   

  "Ik voel me hier heel goed in Straatsburg, ik werd hier meteen door iedereen geaccepteerd. Ik heb al een paar goeie wedstrijden gekeept en dus al wat krediet opgebouwd."

   

  "Aan een stap hogerop denk ik dus helemaal niet. Ik ben hier ook nog maar een halfjaar. Ik zit hier momenteel goed."