• home
 • video
 • pas verschenen

  3x Maaseik-Roeselare: "Elke keer ik ze kan kloppen, neem ik mee"

  In het volleybal staan aartsvijanden Roeselare en Maaseik de komende 2 weken 3 keer tegenover elkaar: zaterdag in de competitie en daarna nog in de halve finales van de beker. "De bekerduels zijn belangrijker dan de competitie", zegt Maaseik-speler Jelte Maan.

  Roeselare en Maaseik verloren nog niet in de competitie, maar Roeselare telt wel een puntje meer omdat Aalst Maaseik een punt ontfutselde. "We spelen dus om de eerste plaats in de Liga. We staan allebei graag bovenaan. Maar eigenlijk is elke wedstrijd tegen Roeselare belangrijk", vertelt Jelte Maan aan Sporza.

   

  "Wij zijn nog aan het groeien, maar ik denk dat dat ook voor Roeselare geldt. Beide teams hebben nog wel wat werk. Maar elke keer dat ik ze kan verslaan, neem ik wel mee."

   

  "Op dit moment is de bekerconfrontatie met Roeselare wel belangrijker dan de competitie. De beker is de snelste weg naar een prijs, terwijl je in de competitie nog wel iets kunt rechtzetten. In de beker moet het gebeuren in 2 matchen."

   

  "Dat Roeselare en Maaseik elkaar treffen in de halve finales? Misschien was het voor de neutrale toeschouwer beter geweest om de twee sterkste teams in de finale te zien. Misschien moeten ze ons in een andere tabelhelft indelen? Daar heeft iedereen het meeste aan."