• home
 • video
 • pas verschenen

  "KV Mechelen heeft zonder twijfel kern voor 1e klasse"

  " "

  KV Mechelen schakelt na Antwerp ook Lokeren uit in de beker.

  Met Antwerp en Lokeren heeft 1B-club KV Mechelen nu twee eersteklassers uit de beker gewipt. "We hebben de hele match gecontroleerd", zegt coach Wouter Vranken. Zijn collega Trond Sollied stelt vast: "KVM heeft kern voor 1A."

  KV Mechelen, dat de 1e periode in 1B won en ook in het algemene klassement op kop staat, won gisteren thuis van de voorlaatste van 1A na twee late goals.

   

  Sollied had handspel van Schoofs gezien in de aanloop naar de 1-0. Vrancken nuanceert: "Ik heb dat niet gezien op de beelden. Het komt erop neer dat ze naar 1 klein detail gaan kijken, terwijl wij de hele match hebben gecontroleerd. Daar moeten ze toch ook duidelijk in zijn."

   

  "We hebben heel veel kansen afgedwongen en qua voetbal gaven we niets weg. De enige gevaarlijke fases bij hen waren eventueel de stilstaande fases en een paar keer in de omschakeling. Maar daar waren we telkens op tijd bij. Ik ben dan ook trots op wat mijn team heeft laten zien. Het was duidelijk wie er vandaag verdiende te winnen."

   

  De inbreng van Tainmont en De Camargo waren goeie beslissingen van Vrancken: "Maar noem mij niet man van de match. Als je wisselt, verwacht je iets extra's van die invallers. Dat was vandaag duidelijk het geval. De jongens op de bank hebben zeker en vast een meerwaarde."

    

  Vrancken constateerde heel veel positief voetbal én de wil. "En dat willen we doortrekken in de competitie."

  Sollied: "Black-out van 10 minuten"

  Sollied kan zich nu helemaal richten op de reddingsoperatie van Lokeren. "Zoals ik vooraf zei, wist ik dat het in deze match dicht bij elkaar zou liggen. In de beker kan alles en KV Mechelen is in de winningmood als een goeie tweedeklasser. De kern van KV Mechelen is zonder twijfel een voor eerste klasse."

   

  "We hadden op het juiste moment een doelpunt moeten maken, maar dat hebben we niet gedaan. Het was zo'n match waarbij je wist dat de eerste ploeg die zou scoren, zou winnen."

   

  "Op het einde wou ik veel aanvallers het veld op sturen, maar we hadden een black-out van 10 minuten. Daar moeten we aan werken. Al is het moeilijk om persoonlijke fouten uit te sluiten. Wij zijn niet beter dan onze zwakste schakel."

   

  Sollied ziet ook een voordeel in de bekerexit: "Ons programma in december is al zwaar genoeg. Het behoud in de competitie is het belangrijkste."

  Boze Lokeren-doelman De Wolf: "Ik word er helemaal zot van"

  De jonge Lokeren-doelman Ortwin De Wolf was in alle staten na de match: "Ik weet niet meer wat ik moet zeggen. Van de week spelen we een goeie match tegen Gent en dan zakt dat vandaag weer volledig in."

   

  "Je denkt dan dat je op de goeie weg bent en je daarop kunt voortbouwen. Een paar dagen later stort dat weer volledig in. En daar word ik helemaal zot van. Mechelen speelde wel een goeie match. Maar ik sta op onweer. Dat ik zelf een goeie match speelde, interesseert me niet."

   

  De Wolf greep een paar keer goed in. "Je weet dat je tegen een kwalitatief sterk Mechelen en voor zo'n publiek meer dan 1 bal moet pakken. De eerste pak ik, de rest niet meer."

   

  Lokeren kon niet meer reageren op het slotoffensief van de thuisploeg. "Op het eind brak het mentaal. Daar hebben we het dit seizoen heel moeilijk mee. Als we een tegendoelpunt krijgen, hebben we het enorm moeilijk om er weer bovenop te komen. Dit moeten we zo snel mogelijk vergeten en ons volledig op de competitie richten."

  De Camargo: "Lokeren heeft niets laten zien"

  Schoofs: "Kwalificatie is verdiend"