• home
 • video
 • pas verschenen

  Lander Tijtgat mist EK veldlopen: "Ik wil nu pieken naar het BK"

  Lander Tijtgat moet door een spierblessure verstek laten gaan voor het EK veldlopen. "De timing is verre van ideaal, want ik had er wel veel van verwacht", vertelt hij aan Sporza.

  Vorig jaar werd Lander Tijtgat nog mooi 13e op het EK. "En ik was zeker even goed in vorm als vorig jaar. Bovendien verwacht ik wel een Belgisch legioen in Tilburg. De timing van deze blessure is dus verre van ideaal, want ik had wel veel verwacht van het EK", zegt Tijtgat.

   

  "Toch ben ik ook blij dat ik weet wat er aan de hand is. Het is maar een klein scheurtje in mijn kuit en als ik hiermee toch gelopen zou hebben, had ik het erger kunnen maken. Ik kan het niet maken om risico's te nemen."

   

  "Normaal gezien zal ik niet zo lang out zijn. Ik hoop voor nieuwjaar weer te kunnen lopen, zodat ik na nieuwjaar opnieuw kan crossen. Ik wil pieken naar het BK eind februari. Daar wil ik echt goed zijn. Het is mijn droom om Belgisch kampioen te worden. Dat is mijn enige doel deze winter."

  Ik piek nu naar het BK, eind januari. Daar wil ik echt goed zijn. Het is mijn droom om Belgisch kampioen te worden.

  Lander Tijtgat

  "Kimeli is heel goed in vorm"

  Het forfait van Tijtgat is wel een streep door de rekening van het Belgische team op het EK. Zonder hem wordt een goeie notering in het landenklassement een stuk lastiger. "Maar het was sowieso al moeilijk geweest zonder Bouchikhi en Abdi, want dat zijn toch zekerheden voor de top 10", weet Tijtgat.

   

  Wat verwacht Tijtgat nog van de Belgen op het EK? "Isaac Kimeli is heel goed in vorm. Als hij zichzelf kan overstijgen, zit een toptienplaats er misschien in. Maar het is zijn eerste kampioenschap bij de grote jongens, dus we mogen hem niet te veel druk opleggen."

   

  "Ook in de aflossing met zijn vieren zit het podium er wel in. Daar zouden we wel eens kunnen verrassen."

  Isaac Kimeli

  Isaac Kimeli