• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard, Naert of Swings Sportman, Derwael, Meesseman of Thiam Sportvrouw van het Jaar

  " "

  De top 3 bij de mannen en de vrouwen: op 22 december kennen we de laureaat.

  Sportspress.be, de beroepsorganisatie van Belgische sportjournalisten, heeft de top 3 voor zijn prestigieuze jaarprijzen bekendgemaakt. De laureaten kennen we op het Sportgala van 22 december in Brussel.

  Elk einde van het jaar kiezen de leden van Sportspress.be hun Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar. Tot gisteren middernacht konden de journalisten hun stem uitbrengen.

   

  De shortlist bij de mannen bestaat uit Rode Duivel Eden Hazard, Europees marathonkampioen Koen Naert en olympisch viceschaatskampioen Bart Swings. Bij de vrouwen gaat het tussen turnwereldkampioene Nina Derwael, Belgian Cat Emma Meesseman en Europees atletiekkampioene Nafi Thiam. Die laatste kan zichzelf opvolgen op het Sportgala op 22 december in Docks Dome Event Hall in Brussel.

  Shortlist Sportprijzen Sportspress.be (alfabetisch):

  • Sportman: Eden Hazard, Koen Naert, Bart Swings
  • Sportvrouw: Nina Derwael, Emma Meesseman, Nafi Thiam
  • Belofte: Remco Evenepoel, Eli Iserbyt, Jonathan Sacoor
  • Ploeg: Belgian Cats (basketbal), Belgian Tornados (atletiek mannen), Rode Duivels (voetbal mannen)
  • Coach: Vital Heynen, Roberto Martinez, Philip Mestdagh
  • Paralympiër: Kris Bosmans, Laurens Devos, Peter Genyn