• home
 • video
 • pas verschenen

  Degrendele over "last" van regenboogtrui: "Maanden nodig om ermee om te gaan"

  Nicky Degrendele

  Nicky Degrendele volgt Jolien D'hoore op op de erelijst van de Kristallen Fiets.

  Nicky Degrendele kreeg gisteravond de Kristallen Fiets voor haar wereldtitel in de keirin. Maar ze geeft toe dat die regenboogtrui haar geen vleugels gaf, maar juist extra lood in de schoenen.

  Nicky Degrendele veroverde in Apeldoorn goud op het WK baanwielrennen, maar ze bekent nu dat het niet al goud was dat blonk in 2018. "Het heeft een aantal maanden geduurd om ermee te leren omgaan", zegt ze op het gala van de Kristallen Fiets.

   

  "Zo'n wereldtitel brengt meer met zich mee dan je zou verwachten. Ik ben altijd iemand geweest die veel druk op zichzelf heeft gelegd en met die wereldtitel wou ik me nóg meer bewijzen. Ik heb slechts geleidelijk aan beseft dat dit niet altijd mogelijk was."

   

  "Ik ben uiteindelijk beter met de druk leren omgaan, maar het is pas tegen het EK doorgedrongen wat het allemaal was. Ik probeer de regenboogtrui nu als een gewone trui te beschouwen. Ik kan er beter mee omgaan als ik mezelf zie als een van de meisjes die ervoor moeten vechten."

   

  "Ik besef ook dat er nog een leven is naast de fiets. Ik zal sowieso mijn best doen om dit in de toekomst over te doen en ik zal sowieso mijn best doen in alles wat ik doe. Maar wereldtitel of niet, mijn familie zal er altijd zijn voor mij. Dat is minstens even belangrijk als het leven op de fiets."

  Degrendele: "Ik beschouw het als een gewone trui"

  Degrendele kroont zich tot wereldkampioene in de keirin