• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Ik dacht dat de winnaar een hint zou krijgen. Niet dus"

  Sir Bradley Wiggins, Victor Campenaerts en Tom Boonen

  Victor Campenaerts krijgt de trofee overhandigd uit de handen van zijn idool Bradley Wiggins.

  Victor Campenaerts stond zelf ook paf toen hij uitgeroepen werd als winnaar van de Kristallen Fiets. "Mijn stem heeft zelden zo gebeefd", reageert de 27-jarige hardrijder, die ook nog eens zijn idool Sir Bradley Wiggins mocht ontmoeten.

  "Was helemaal niet voorbereid"

  Niet Greg Van Avermaet, Wout van Aert of Yves Lampaert kreeg gisteravond de Kristallen Fiets, wel Victor Campenaerts. "Daar was ik helemaal niet op voorbereid", vertelt de Europese kampioen tijdrijden voor onze camera. "Mijn stem heeft zelden zo gebeefd, ik ben zelden zo nerveus geweest."

   

  "Ik dacht dat een winnaar een hint zou krijgen, maar dat is dus niet zo. Toen ze Bradley Wiggins als gast hadden aangekondigd, vermoedde ik wel een link met het uurrecord. En dat bleek ook zo te zijn."

   

  "Ik vind het echt fantastisch. Dit is een ongelooflijke erkenning voor mij. In ons land is tijdrijden niet de meest sexy discipline, in tegenstelling tot in Duitsland of Zwitserland bijvoorbeeld. Daar kicken ze echt op tijdrijden. Hier hebben Yves (Lampaert, red.) en ik de laatste jaren het niveau flink opgetrokken."

  "Win dankzij mijn brons op het WK"

  Victor Campenaerts blonk het voorbije seizoen uit op de kampioenschappen. Eerst reed hij naar de Europese titel in het tijdrijden, daarna kletste hij er een bronzen WK-medaille bovenop.

   

  "Kiezen tussen die twee vind ik moeilijk. Als ik de wattages onder de loep neem, waren het alleszins wedstrijden van hetzelfde niveau. Ik ben twee keer tot het uiterste gegaan."

   

  "In Glasgow klopte ik Castroviejo met een fractie van een seconde, op het WK hield Dumoulin me nipt van het zilver. Het had dus ook zilver en zilver kunnen zijn, maar doe mij maar goud en brons. Een sportman wint nu eenmaal graag."


  "Die 3e plaats op het WK levert me veel erkenning op. Zonder die prestatie stond ik hier nu ook niet met de Kristallen Fiets", denkt Campenaerts, die nog geen plaatsje heeft voor de trofee. "Voorlopig belandt hij op het aanrecht in de keuken", lacht de sympathieke coureur.

  Als ik de wattages onder de loep neem, waren het EK en het WK wedstrijden van hetzelfde niveau.

  Victor Campenaerts

  "Hele eer om Wiggins te ontmoeten"

  Victor Campenaerts kreeg de Kristallen Fiets uit handen van werelduurrecord Sir Bradley Wiggins. Dat record (54,526 km) wordt een van zijn volgende doelen.

   

  "Een grote uitdaging", beseft de hardrijder, "maar ik heb al veel testen gereden. En Kevin De Weert (performance manager bij Lotto-Soudal, red.) is er ook tot in de details mee bezig. Nu moeten we de planning nog op punt zetten."


  "Het was alleszins al een hele eer om Wiggins een keer te ontmoeten. Het was schitterend om van hem de trofee te krijgen. Als je naar mijn sportidolen vraagt, zal ik het over Fredje Deburghgraeve en Bradley Wiggins hebben."

   

  "Vooral omdat hij naast het wielrennen een echte persoonlijkheid heeft. Hij zoekt ook de extremen binnen de sport op. Wiggins begon zijn carrière met olympisch goud in de achtervolging, daarna richtte hij zich op de Tour en het tijdrijden. Ook naast zijn fiets blinkt hij uit in extremen. En zijn rock 'n' roll-look vind ik ook fantastisch."

  Sir Bradley Wiggins, Victor Campenaerts en Tom Boonen

  Special guest Sir Bradley Wiggins schudt Victor Campenaerts de hand. Winnaar Tom Boonen kijkt toe.

  Sir Bradley Wiggins, Victor Campenaerts en Tom Boonen

  Campenaerts krijgt de trofee uit handen van Wiggins.

  Hij pakt het publiek én Wiggins in.

  Wiggins geeft Campenaerts een schouderklopje.

  Victor Campenaerts en Sir Bradley Wiggins.

  Remco Evenepoel en Sir Bradley Wiggins

  Ook Belofte van het Jaar Remco Evenepoel ontmoet Sir Bradley Wiggins.