• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel en Dortmund zijn uitstekend op dreef: "Maar nog niet bezig met de titel"

  Witsel speelde zich meteen in de ploeg bij Dortmund.

  Borussia Dortmund is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De club van Axel Witsel voert de rangschikking aan in Duitsland, maar aan de titel denkt voorlopig niemand. "Het brengt ons niets vooruit om daar nu al over te spreken", zegt Witsel in Sport Bild.

  "Dortmund is de juiste keuze geweest"

  Borussia Dortmund heeft voorlopig zeven punten meer dan eerste achtervolger Borussia Mönchengladbach in het klassement, titelverdediger Bayern München volgt nog twee punten verderop. "We zullen er alles aan doen om een einde te maken aan de reeks van Bayern", zegt Witsel in Sport Bild.

   

  "Daar mag iedereen zeker van zijn. Maar het brengt ons niets bij om nu al over de titel te praten. Het seizoen duurt nog heel erg lang. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."

   

  Witsel streek begin dit seizoen neer bij Dortmund, maar bijna speelde de middenvelder in 2017 voor concurrent Bayern München. "Carlo Ancelotti wilde me heel graag naar München halen. Hij informeerde bij mijn club Tianjin Quanjian, maar ik mocht van Fabio Cannavaro niet vertrekken. Daarmee was de kous af."

   

  Na het WK zat een transfer naar de Bundesliga er wel in voor de 29-jarige Rode Duivel. "Ik voel dat Dortmund de juiste keuze is geweest. Ik wist onmiddellijk dat ik de kwaliteiten had om hier te slagen. Ik ben blij dat ik de uitdaging ben aangegaan."

  Het brengt ons niets bij om nu al over de titel te praten. Het seizoen duurt nog heel erg lang. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.

  Axel Witsel in Sport Bild

  "Hazard naar Dormund? Te duur"

  Dortmund-coach Lucien Favre verklaarde afgelopen zomer, weliswaar met een knipoog, te dromen van Eden Hazard in het Borussia-shirt. Witsel, die zijn landgenoot door en door kent, denkt dat zo'n transfer niet meteen aan de orde is.

   

  "Ten eerste is hij wat te duur voor ons, en ten tweede heeft hij heel andere plannen. Maar moest hij ooit in de Bundesliga willen voetballen, heb ik genoeg argumenten om hem naar Dortmund te halen. Ik denk dan aan de sfeer in het stadion, de passie van onze fans en de kwaliteit van het team."