Vermaelen zit na 7 weken in Barça-kern voor bekermatch, meteen in basis?

  Vermaelen liep op 12 oktober een zoveelste hamstringletsel op in een interland.

  Thomas Vermaelen is opnieuw fit voor de dienst. De 33-jarige verdediger viel op 12 oktober met de Rode Duivels tegen Zwitserland uit met een hamstringblessure. Vanavond zit hij in de kern voor de bekermatch tegen Cultural Leonesa.

  Vermaelen is uiterst blessuregevoelig. In de thuismatch tegen Zwitserland, die België met 2-1 won, blesseerde hij zich voor de zoveelste keer aan zijn rechterhamstring bij een simpele terugspeelbal.

   

  Barcelona schatte zijn onbeschikbaarheid op 6 weken, het werden er dik 7. Gisteravond trainde de Rode Duivel voluit mee bij de laatste groepstraining voor de return in de 1/16e finales van de Copa del Rey. Coach Valverde nam de Belg op in zijn kern van 19.

   

  In de afwezigheid van Geard Piqué en Samuel Umtiti lijkt het zelfs mogelijk dat Vermaelen meteen in de basis start naast Clément Lenglet. Barcelona verdedigt een 0-1-zege uit de heenmatch.

  Beelden van de laatste training van gisteren - met Vermaelen: