• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik ben blij dat ik aan iets nieuws kan beginnen in een nieuw milieu"

  Stoffel Vandoorne

  "Ik hoop dat het een positief verhaal wordt", zegt Stoffel Vandoorne over de Formule E.

  Het F1-seizoen is nog maar net achter de rug of Stoffel Vandoorne moet over 10 dagen al weer aan de bak in de Formule E. "Het wordt een ontdekkingstocht voor mij", zegt de Belgische rijder aan Sporza.

  Op 15 december staat Stoffel Vandoorne in Saudi-Arabië aan de start van zijn eerste GP in de Formule E, het kampioenschap voor elektrische auto's. "Het is een korte winterstop geweest voor mij, ik heb bijna geen vakantie gehad."

   

  "Meteen na de Formule 1 ben ik in de Formule E geduikeld. Het was een heel korte voorbereiding. Ik heb 2 dagen kunnen testen in Valencia en voor de rest was er simulatorwerk."

   

  "Het wordt een ontdekkingstocht voor mij. Formule E is iets heel anders dan ik gewoon ben. Niet alleen de manier van werken binnen het team, maar ook de verschillende circuits - bijna allemaal stratencircuits - en het energiebeheer tijdens de race. Ik moet mij aanpassen, maar het team ook, want ook voor hen is dit nieuw."

  "Ik hoop dat we gedurende het seizoen progressie kunnen maken"

  Vandoorne tast op dit moment nog wat in het duister over de sterkte van zijn HWA-bolide. "Tijdens de testen hebben we al een idee gekregen, maar Valencia is niet vergelijkbaar met de circuits in de Formule E."

   

  "Ik kan er geen resultaat op kleven. Ik hoop vooral dat het een positief verhaal wordt. We zullen wel realistisch moeten zijn, want het is een grote aanpassing voor mezelf en het team. Maar ik hoop dat we gedurende het seizoen progressie kunnen maken."

  "Reed voor McLaren in de slechtste 2 seizoenen uit de geschiedenis van McLaren"

  Vandoorne vindt het "geen stap terug" na zijn avontuur in de Formule 1. "De Formule E heeft veel potentieel om te groeien. Het kampioenschap bestaat nog maar 4 jaar en is in die tijd al enorm veel gegroeid."

   

  "Na mijn laatste race in de F1 was ik wel blij dat het voorbij was en ik aan iets nieuws kon beginnen, in een volledig ander milieu. Ik heb 2 goeie jaren gehad bij McLaren, maar het waren helaas de slechtste 2 jaren uit de geschiedenis van de renstal. Jammer genoeg kon ik daar zelf niet veel aan veranderen."

  De eerste beelden van Vandoorne in de Formule E