• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert ziet Stybar en Boom graag komen: "Kan win-winsituatie zijn"

  Zdenek Stybar rijdt vier crossen dit seizoen.

  Zdenek Stybar en Lars Boom rijden dit seizoen een aantal veldritten. Wout van Aert juicht de beslissing van de ex-wereldkampioenen toe. "Die eerste liefde verdwijnt niet zomaar", schrijft Van Aert in zijn column op de Nederlandse wielersite Wielerflits.

  "Stybar is gemotiveerd"

  Zdenek Stybar rijdt in de kerstperiode vier veldritten als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Ook Lars Boom gaf aan dat hij opnieuw een aantal crossen zal rijden deze winter.

   

  Wout van Aert vindt dat een goede zaak. "Hun terugkeer brengt hoe dan ook extra aandacht met zich mee", zegt de wereldkampioen veldrijden in zijn column op Wielerflits. "Het betekent ook dat die eerste liefde niet zomaar verdwijnt."

   

  "Nog belangrijker: ik heb het gevoel dat ze steeds meer geloven dat een aantal veldritten rijden een goede voorbereiding kan zijn in functie van het klassieke voorjaar op de weg."

   

  Vooral van Stybar, die al indruk maakte op training, verwacht Van Aert wel iets. "Toen hij een paar jaar geleden opdook, was het volgens mij alleen omdat hij het graag deed. Die indruk geeft hij mij nu niet. Dat hij filmpjes op Instagram post, betekent dat hij gemotiveerd is."

   

  "Zijn ploegleider Wilfried Peeters zei al dat er na de cross in Baal een evaluatie volgt om te zien of zijn programma nog wordt uitgebreid. Ik denk dat Peeters daar eerlijk in is. Ik weet niet of er een WK in zit, maar als Stybar voelt dat hij iets kan betekenen... Wie weet? Het kan een win-winsituatie zijn voor alle partijen. Het zou mooi zijn."

  Ik weet niet of er een WK in zit, maar als Stybar voelt dat hij iets kan betekenen... Wie weet?

  Wout van Aert op Wielerflits.nl

  "Nog geen witte rook"

  Ziet Van Aert er iets in om in de toekomst net als Stybar en Boom enkel te crossen in de kerstperiode om zo fris te zijn voor het wegseizoen? "Op dit moment niet. Ik moet dan te veel mooie wedstrijden laten schieten."

   

  "Maar dat is ver vooruitlopen op de zaken", aldus Van Aert, die nog altijd geen duidelijkheid heeft over zijn wegploeg voor volgend seizoen. "Ik lees mijn naam vaak in de media, maar voor alle duidelijkheid: er is nog geen witte rook. Zo lang er geen overeenkomst is, kan en wil ik er verder niets over kwijt."