• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjachtjor Donjetsk verhuist laatste CL-thuisduel tegen Lyon naar Kiev

  " "

  Denayer (Lyon) moet niet in Charkov maar in Kiev de CL-kwalificatie afdwingen.

  0 / 0

  De oorlogswet die Oekraïne invoerde na de Russische aanval op enkele Oekraïense schepen in de Straat van Kertsj, heeft ook sportief vlak gevolgen. De Champions League-wedstrijd tussen Sjachtjor Donjetsk en Lyon van 12 december wordt verplaatst van Charkov naar Kiev.

  Normaal werkt Donjetsk zijn thuiswedstrijden in Charkov af, maar door de onrust in de regio - wat de legerwet noodzaakte - besliste de Europese voetbalbond (UEFA) uit te wijken naar de hoofdstad Kiev.

   

  De Oekraïense club bevestigde het nieuws van de UEFA op zijn website. In Poule F eindigde de thuismatch tegen Hoffenheim op 2-2 en die tegen Manchester City op 0-3. Op de zesde en laatste speeldag van het kampioenenbal ontvangt Donjetsk het Lyon van Jason Denayer.

   

  City is met 10 punten al zeker van de knock-outfase. Lyon (7 ptn) is 2e, Sjachtjor (5) 3e. Zij bikkelen om het tweede ticket in een onderling duel. Hoffenheim sluit met 3 punten de rij.