• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus en AC Milan strijden in Saudi-Arabië om Italiaanse Supercup

  Juventus

  Juventus won vorig seizoen zowel de titel als de beker.

  De Italiaanse Supercup wordt dit seizoen beslecht door Juventus, titel- en bekerwinnaar, en AC Milan, verliezend bekerfinalist. De strijd om de Supercup vindt voor de 10e keer plaats buiten italië. Plaats van gebeuren: Saudi-Arabië.

  Eerder werd de Italiaanse Supercup al gespeeld in de Verenigde Staten, China, Qatar en zelfs Libië. Nu is Saudi-Arabië op 16 januari voor het eerst gastland voor de wedstrijd tussen de Italiaanse landskampioen en de bekerwinnaar van vorig seizoen. 

   

  Aangezien Juventus beide won, neemt het het op tegen verliezend bekerfinalist AC Milan. De laatste ontmoeting tussen beide teams in de 'Supercoppa' vond plaats in 2016 in Qatar. Toen trokken de Milanezen aan het langste eind na strafschoppen.