"Waarom Leander Dendoncker niet speelt bij Wolves? Een mysterie"

  Leander Dendoncker

  Wanneer krijgt Leander Dendoncker nog eens zijn kans bij Wolverhampton?

  Leander Dendoncker heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn droomtransfer naar Wolverhampton. Vorige wedstrijd moest hij zelfs vanuit de tribune toekijken hoe zijn team opnieuw verloor. Ook Tim Spiers, voetbaljournalist en volger van Wolverhampton Wanderers voor de lokale krant, staat voor een mysterie.

  "Geen flauw idee wat er aan de hand is"

  Na een succesvol WK en drie weken verdiende vakantie kwam Dendoncker met wat overgewicht aan bij de Wolves. Hij kreeg een schema om fit te worden en eind augustus speelde hij zijn eerste minuten.

   

  "In de twee bekerwedstrijden tegen Sheffield Wednesday en Leicester hield hij twee keer de nul.  Hij had niet veel werk, maar wat hij deed zag er allemaal heel goed uit. Sindsdien hebben we hem niet meer aan het werk gezien," zegt Spiers van de krant Express & Star.

   

  Wolverhampton Wanderers kende een sterke competitiestart met slechts één verliespartij op acht matchen. "Ryan Bennett, de doublure van Dendoncker, deed het heel goed en manager Nuno Esprito Santo selecteerde voor de eerste tien wedstrijden telkens dezelfde ploeg, wat een record moet zijn in de Premier League (lacht). Dus niemand stelde zich vragen."

   

  Maar vijf van de laatste zes wedstrijden werden verloren en bij de laatste match zat Dendoncker zelfs in de tribune. "Ik sprak met Nuno voor die laatste match en hij verzekerde mij dat Leander topfit was en zich heel goed inzette op training.  Het is voor iedereen dus een mysterie waarom hij niet speelt."

  Niet de speler van manager Nuno

  Het feit dat Wolves een Portugese coach heeft die vaak Portugese spelers opstelt, is volgens Spiers geen issue, maar de journalist vraagt zich wel af of Dendoncker een speler is die in het kraam van de trainer past.

   

  "Wolverhampton heeft een apart orgaan dat instaat voor scouting en het aantrekken van spelers en ook makelaar Jorge Mendes (ook een Portugees, red) heeft veel inzage in het transferbeleid. De trainer is er minder bij betrokken, dus dat kan een rol spelen."

   

  "Maar je moet je afvragen of een club er goed aan doet om een speler, die ze afgelopen zomer voor 12 miljoen pond gekocht heeft, een heel jaar op de bank te laten verkommeren."

   

  De laatste keer dat Spiers het hoofd van de rekrutering sprak was deze overigens duidelijk: "Dendoncker is een speler voor de toekomst!" 

   

  Blijkbaar geloven ze wel in zijn capaciteiten maar toch is het vreemd dat hij zo weinig aan spelen toekomt.

  Tegen Chelsea weer in de ploeg

  Na de nederlagen tegen Huddersfield en Cardiff beginnen nu ook de fans zich hardop af te vragen waar hun Belgische international eigenlijk blijft.

   

  "Dat is inderdaad de vraag die ik het vaakst van de fans hoor," zegt Spiers. "Hij kwam hier aan met een heel goede reputatie. Iedereen was opgewonden om hem aan het werk te zien. Want, geef toe, om in het WK-team van België te spelen moet je van goeden huize zijn (lacht)."

   

  Morgen tegen Chelsea zou Dendoncker opnieuw een kans kunnen krijgen want Ruben Neves is geschorst. Spiers: "Ik ga ervan uit dat Leander Dendoncker in het team zal komen. Waarschijnlijk begint hij op de bank, maar wie weet kiest Nuno voor een schokeffect en dropt hij hem meteen in de basis."