Scheidsrechtersbaas Verbist: 4 discutabele fases, 4 foute beslissingen

  Sinan Bolat

  Geel voor Bolat, "maar hier was rood op zijn plaats".

  Op de website van de voetbalbond heeft scheidsrechterbaas Johan Verbist zijn licht laten schijnen op de discutabele fases van het afgelopen weekend.

  Lokeren-Gent: gelijkmaker Bronn (foute beslissing)

  Verbist: "Wanneer de aanval wordt opgezet, wordt er een fout gemaakt op Miric. Hij wordt vastgehouden (geblokt) en kan hierdoor niet in duel gaan voor de bal. De scheidsrechter (Dierick) laat doorspelen en Bronn maakt de gelijkmaker."

   

  "Er is een correcte tussenkomst van de VAR, maar na het zien van de beelden geeft de scheidsrechter toch een doelpunt."

  Lokeren-Gent: geen penalty voor Gent (foute beslissing)

  In diezelfde wedstrijd gaat Dierick een 2e keer in de fout. "Een correcte tussenkomst van de VAR nadat Diaby de bal met zijn arm had geraakt en deze in hoekschop gaat."

   

  "De scheidsrechter heeft de bal tegen de arm niet gezien en wordt naar het scherm geroepen. Maar hij blijft bij zijn initiële beslissing en geeft hoekschop."

  Antwerp-STVV: geel voor Bolat (foute beslissing)

  "De scheidsrechter fluit voor een strafschop en geeft een gele kaart aan Bolat, nadat die bij het snel lanceren van een aanval De Sart in het gezicht had geslagen. Hier had de VAR moeten tussenkomen, aangezien Bolat altijd een rode kaart had moeten krijgen (violent conduct)."

  Antwerp-STVV: gelijkmaker Antwerp (foute beslissing)

  "Antwerp maakt de 1-1, maar in de opbouw van het doelpunt wordt Bezoes tegen de grond geduwd. De scheidsrechter liet doorspelen, maar hier had de VAR hem naar het scherm moeten roepen om hem de fase te laten zien."