• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Pieters na zege met Detry: "Nu bewijzen dat ik ook weer alleen kan winnen"

  Thomas Detry en Thomas Pieters wonnen samen de World Cup of Golf.

  Golfer Thomas Pieters is in België voor een welgekomen rustperiode na een mooie zege met Thomas Detry in de World Cup of Golf. "Ik neem veel vertrouwen mee naar 2019, waarin de Belgian Knockout een hoogtepunt moet worden."

  Een week geleden had België er 2 wereldkampioenen bij. Pieters en Detry wonnen samen de World Cup of Golf in Melbourne. En die zege smaakt naar meer voor 2019. "Het geeft ook een goed gevoel als je ziet dat de mensen het toch hebben opgepikt", zegt Pieters.

   

  Pieters maakte een moeilijke periode mee, maar kwam er in de zomer door met onder meer een 6e plaats op de US PGA, een Major. "2018 was een jaar van ups-and-downs. Maar ik ben tevreden met hoe ik het seizoen heb beëindigd."

   

  "Met die overwinning heb ik toch het gevoel dat ik die mindere periode heb afgesloten. Oef, want het was toch al van 2016 geleden dat ik gewonnen had."

   

  "De voorbije jaren had ik wat te veel toernooien gespeeld en was ik fysiek niet meer fris op het einde van het jaar. Dat was dit jaar beter. Ik keek ook echt uit naar die World Cup of Golf, want je speelt toch voor je land."

  "Als mijn driving goed zit, dan komen de resultaten"

  Een zege doet altijd deugd. "Je neemt toch vertrouwen mee naar de start van het nieuwe jaar. Veel spelers lassen nu even een pauze in, dus ik verwacht wel nog wat felicitaties van andere spelers als we onze eerste toernooien spelen in 2019."

   

  "De sleutel in mjin spel is mijn driving. Daar heb ik op het einde van het jaar ook hard op gewerkt. Als dat goed zit, dan komen de resultaten wel. En het is het doel om in 2019 een individueel toernooi te winnen, om te bewijzen dat ik het ook alleen kan", lacht Pieters.

   

  Als het even niet loopt, dan kan Pieters het soms moeilijk hebben op de baan. "Ik ben wie ik ben. Ik speel met veel passie en soms ga ik op de baan te ver in mijn perfectionisme. Ik werk daar hard aan met mensen in mijn omgeving, maar dat is niet in enkele maanden opgelost."

  "Belgian Knockout moet een hoogtepunt worden"

  Pieters heeft volgend jaar opnieuw een speciaal toernooi om naar uit te kijken: de Belgian Knockout, het Belgische toernooi op de European Tour. "We hebben echt iets neergezet en kregen goeie commentaren van spelers en commentatoren."

   

  De Belgian Knockout vindt plaats van 30 mei tot 2 juni en wordt weer gespeeld volgens de speciale formule met een combinatie van strokeplay en matchplay. "Het is met fluo aangeduid in mijn kalender. Ik heb er dit jaar enorm van genoten en het moet een van de hoogtepunten van 2019 worden voor mij. Of ik een grote naam naar België kan lokken? Ik hoop dat Thomas Detry wil komen", knipoogt Pieters.

  "Ik vind het altijd leuk om jonge golfers iets te leren"

  In Melbourne gaf Pieters na de overwinning aan dat hij heel graag een inspiratiebron en voorbeeld wil zijn voor de Belgische golfjeugd. Binnenkort trekt hij weer een dagje uit om te trainen met de Belgische jongeren.

   

  "Ik vind het altijd leuk om jonge golfers iets te leren. Dat is wat ik ook graag had gehad, dat Nicolas Colsaerts of zo met mij kwam trainen in de topsportschool."