• home
 • video
 • pas verschenen

  Inter-aanvoerder Icardi is beste in Italië, Nainggolan in elftal van jaar

  " "

  U herkent Nainggolan op het podium in Milaan.

  Mauro Icardi, de Argentijnse aanvaller en aanvoerder van Inter Milaan, is gisteravond uitgeroepen tot beste voetballer van de Italiaanse competitie in 2018. De 25-jarige spits is de eerste niet-Juve-speler die de prijs krijgt sinds 2011. Radja Nainggolan staat op het middenveld van het seizoen 2017-2018.

  Icardi, die de trofee kreeg op een gala-avond in de stad waar hij voetbalt, was vorig seizoen topschutter in de Serie A met 29 doelpunten, samen met Ciro Immobile (Lazio). Nu zit hij ook alweer aan 8 goals in 11 matchen.

   

  Ook de prijs van mooiste doelpunt was voor Icardi: zijn hakje tegen Sampdoria, toen hij in maart 4 keer scoorde in Genoa. (lees voort onder de video)

  Juventus levert Ploeg en Trainer, Nainggolan in Top 11

  Sinds 2012 leverde Juventus de beste van het jaar, in 2011 was het Zlatan Ibrahimovic voor Milaan. Juve, zevenvoudig Italiaans kampioen en ook huidig koploper, was het Team van het Jaar. Juve-coach Massimiliano Allegri, die vier jaar na elkaar de dubbel beker-titel veroverde, mocht voor de 4e keer in zijn carrière de prijs van Trainer van het Jaar afhalen.

   

  Wat de Belgen betreft, kreeg Radja Nainggolan een eervolle vermelding: de middenvelder, die van Roma naar Inter overstapte, staat  in de Top 11, het elftal van 2017-2018. Napoli-Belg Dries Mertens haalde die vermelding niet. 
   

  • Doel: Alisson Becker (Roma, nu Liverpool)
  • Verdediging: Koulibaly (Napoli), Cancelo (Inter, nu Juve), Chiellini en Sandro (Juve)
  • Middenveld: Pjanic (Juve), Milinkovic-Savic (Lazio), Nainggolan (Roma, nu Inter)
  • Aanval: Icardi (Inter), Immobile (Lazio), Dybala (Juve).

   

  Francesco Totti en Andrea Pirlo, de wereldkampioenen van 2006 die hun schoenen aan de haak hingen, kregen een carrièreprijs. De beste in de eerste klasse bij de vrouwen is Alia Guagni, de verdedigster van Fiorentina. Gianluca Rocchi is de beste scheidsrechter.