• home
 • video
 • pas verschenen

  Caterine Ibarguen, niet Nafi Thiam, is Wereldatlete van het Jaar

  Caterine Ibarguen kreeg haar trofee uit handen van Prins Albert van Monaco.

  Caterine Ibarguen kreeg haar trofee uit handen van Prins Albert van Monaco.

  Nafi Thiam is niet voor het tweede jaar op rij verkozen tot Wereldatlete van het Jaar. Die eer was nu weggelegd voor de Colombiaanse Caterina Ibarguen, de Diamond League-winnares in het verspringen én het hink-stap-springen.

  Nafi Thiam, die zich dit jaar tot Europees kampioene kroonde in de zevenkamp, was wel genomineerd. Ze had onder meer de concurrentie van de Keniaanse steepleloopster Beatrice Chepkoech, de Bahamaanse sprintster Shaunae Miller-Uibo en de Britse sprintster Dina Asher-Smith, die eind oktober tot Europees Atlete van het Jaar verkozen werd.

   

  Maar de keuze viel dus op Caterina Ibarguen, die in 2018 uitblonk in de Diamond League. De 34-jarige Colombiaanse won daarin het verspringen en het hink-stap-springen.

   

  Bij de mannen was de trofee voor de Keniaan Eliud Kipchoge, die in Berlijn een verbluffend wereldrecord liep op de marathon. De jonge Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis werd verkozen tot Rising Star. De beste vrouwelijke belofte was Sydney McLaughlin, een Amerikaanse hordeloopster.