• home
 • video
 • pas verschenen

  Solveig excuseert zich na "twerken"-vraag aan Hegerberg: "Wou niemand beledigen"

  " "

  De Franse dj vierde de laureaten met een dansje.

  De Franse dj Martin Solveig heeft zich verontschuldigd bij de Noorse topvoetbalster Ana Hegerberg, die gisteren de eerste Ballon d'Or voor vrouwen in ontvangst mocht nemen. Solveig, die de show mee presenteerde, vroeg of Hegerberg kon twerken. Daar was Hegerberg niet mee gediend, al voelde ze zich niet seksistisch bejegend.

  Solveig was samen met de Franse oud-topvoetballer David Ginola de presentator met dienst. De dj liet de laureaten een dansje doen, wat goed lukte bij Mbappé, de beste jongere.

   

  Maar zijn vraag aan Hegerberg of ze kon twerken (dansen op een seksueel uitdagende manier met stotende bewegingen, red) viel niet in goede aarde. Hegerberg antwoordde kort "neen" en stapte op: "Au revoir". Onder meer op Twitter kwam er veel commentaar op het incident.

   

  Na de show kwam de 23-jarige aanvalster van Lyon  terug op het voorval. Ze gaf mee dat ze het niet zag als seksueel overschrijdend gedrag. "Ik vatte het niet als iets seksistisch op. Na afloop is hij mij komen opzoeken en hebben we elkaar de hand geschud. Ik denk dat we over heel wat andere zaken kunnen praten als het om seksisme gaat."


  Haar interview met The Guardian voor de show was bijna voorspellend: "Het is soms zo frustrerend. Je hebt van die situaties waarin je denkt: "Domme toch, we leven in zo'n mannenwereld." Maar ik maak geen onderscheid tussen mezelf en een mannelijke voetballer. Ik voel me hetzelfde: ik werk hard en ga voor mijn dromen."

  "Excuses aan iedereen. Dit was een grap, wellicht een slechte, en ik ben verkeerd begrepen"

  Solveig heeft zich intussen, ook via Twitter, verontschuldigd. "Mijn excuses aan iedereen die mogelijk gechoqueerd was", schrijft hij. "Dit was een grap, wellicht een slechte, en daarvoor wil ik me verontschuldigen." (lees voort onder de tweets)

  Solveig voegde er in een videoboodschap nog aan toe dat hij "verbaasd was over wat hij online gelezen had". "Ik wilde niemand beledigen. Dit is het resultaat van het feit dat mijn Engels niet zo goed is. Ik wist niet dat dit als zo'n belediging gezien zou worden. Zeker niet wanneer je het in zijn geheel bekijkt en ziet dat we uiteindelijk nog gedanst hebben op Frank Sinatra. Dat was mijn punt: ik wil vrouwen niet uitnodigen om te twerken, maar om op Sinatra te dansen."

  De twee dansten toch nog op Sinatra