• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin en Van der Breggen vallen in de prijzen in Nederland

  "Ik vind het een beetje onverwacht", zegt Tom Dumoulin.

  "Ik vind het een beetje onverwacht", zegt Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin is opnieuw verkozen tot Wielrenner van het Jaar in Nederland. Bij de vrouwen ging de trofee voor de 3e keer naar Anna van der Breggen.

  Tom Dumoulin werd in 2018 tweede in de Giro en de Tour. Op het WK tijdrijden moest hij vrede nemen met de zilveren medaille, na Rohan Dennis. In de wegrit in Innsbruck finishte Dumoulin als 4e.

   

  "Ik vind het een beetje onverwacht, zeker met de concurrentie van Mathieu van der Poel, die alles wint in alle disciplines, en Niki Terpstra die de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen", zegt Dumoulin. "Het was een topjaar voor het Nederlandse wielrennen. Het is mooi om dan als beste renner te worden gekozen."

   

  Bij de vrouwen werd Anna van der Breggen  voor de derde keer, na 2015 en 2016, tot Nederlandse Wielrenster van het Jaar verkozen. De 28-jarige renster van Boels-Dolmans werd in september in Innsbruck voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioene op de weg.

   

  In het voorjaar had Van der Breggen ook al een serie grote wedstrijden gewonnen, waaronder de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

  Anna van der Breggen

  Anna van der Breggen