• home
 • video
 • pas verschenen

  Bornauw moet met schoen Santini spelen: "Jeugdige nalatigheid"

  Sebastiaan Bornauw staat met twee verschillende schoenen op het veld.

  De jonge Anderlecht-verdediger Sebastiaan Bornauw heeft tegen Genk een schoen van ploegmaat Ivan Santini moeten aantrekken. "Weinig professioneel", vindt zijn coach Hein Vanhaezebrouck, die ook sakkert over de grasmat.

  "Ze krijgen schoenen met hopen"

  Sebastiaan Bornauw moest gisteren even naar binnen omdat zijn rechterschoen kapot was getrapt door Genk-speler Pozuelo. De 19-jarige verdediger verscheen weer op het veld met een exemplaar van Santini, een maatje te groot.

   

  "Als je niet over een tweede paar beschikt, zie je dat hier alles nog niet perfect verloopt. Dat begrijp ik niet goed", reageerde Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck achteraf.

   

  "Toen ik voetbalde, hadden we een paar en een paar reserveschoenen. Nu zie ik aan de receptie een massa dozen staan. Voetballers krijgen schoenen met hopen, het moet dus een jeugdige nalatigheid van Bornauw zijn. Een schoen van je ploegmaat dragen, vind ik niet echt professioneel."


  "Onze 19-jarigen doen het heel goed, maar ze kunnen toch nog iets bijleren", besluit Vanhaezebrouck.

  Beelden van de schoenwissel:

  "Zeer slecht veld"

  Ook over de grasmat in Anderlecht heeft Hein Vanhaezebrouck zijn bedenkingen. Vraagt hij het bestuur om een nieuw A-veld? "Ik vraag niets aan de voorzitter", antwoordt de coach van paars-wit op de persconferentie.

   

  "Anderlecht bepaalt wat er gebeurt. Als zij vinden dat het veld vervangen moet worden, dan is dat hun keuze. Wij spelen op het veld dat er ligt."

   

  "We hebben zwaar geïnvesteerd in onze oefenvelden. Die bevinden zich nu voor het eerst sinds lang in prima staat", gaat Vanhaebrouck voort. "Het veld in het stadion kunnen we minder in de gaten houden. Donderdag stelden we vast dat het slecht lag, tijdens de match was het zelfs zeer slecht."

   

  "Tegen Genk was dat nog geen nadeel, zij hadden ook baat bij een goed veld. Tegen een defensieve ploeg wordt dat moeilijker, dan kan je niet snel voetballen. Neen, dit is geen veld voor Anderlecht", besluit Vanhaezebrouck.