• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht neemt het op voor Bornauw: "Heb ook maar 1 paar lange studs bij"

  " "

  De 37-jarige Deschacht, 17 seizoenen aan de slag bij RSCA, zou hetzelfde probleem hebben.

  Ook in het voetbalprogramma Sports Late Night op Vier hadden ze de 2 verschillende schoenen van Sebastiaan Bornauw opgemerkt. Hein Vanhaezebrouck noemde het een "jeugdige nalatigheid" dat de 19-jarige verdediger geen 2e paar bij had. "Ik zou hetzelfde probleem gehad hebben", gaf Olivier Deschacht, te gast op Vier en 37, eerlijk toe.

  Toen in de eerste helft Pozuelo op de schoen van Bornauw ging staan, scheurde die helemaal open en moest de jonge Anderlecht-verdediger een nieuw exemplaar gaan halen in de kleedkamer. Hij kwam evenwel met een witte schoen van Santini naar buiten. "Een maatje te groot, maar dat maakte niet uit."

   

  Geert De Vlieger, analist in Sports Late Night, noemde het een jeugdzonde: "Maar ik snap het voor geen meter. Ik had altijd 2 paar schoenen met lange studs bij." Collega-analist Bob Peeters beaamde.

   

  Weinig professioneel noemde Hein Vanhaezebrouck het van Bornauw. Maar het is niet alleen te wijten aan de jeugd. "Ik zou ook dat probleem hebben", zei Olivier Deschacht, die na 17 jaar bij Anderlecht in de zomer overstapte naar Lokeren. "Ik heb altijd maar 1 paar met korte studs en 1 paar met lange bij. Ik zou dan mijn korte aangedaan hebben."

   

  Blijkbaar liggen de schoenen niet zomaar klaar in je kastje op Anderlecht. "Alles ligt op Neerpede", wist Deschacht nog. "Het was in de eerste helft, hij had er iemand moeten omsturen met een camionette", lachte de oud-Anderlechtenaar. Tijdens de rust werd het probleem wel opgelost.

  Deschacht in Sports Late Night

  Schoenproblemen, het overkomt de beste: Kompany vergeet ze voor training Rode Duivels

  Vincent Kompany was ook maar 18 jaar, toen hij eens met een schoenenprobleem opgezadeld raakte. Maar erger nog dan bij Bornauw: het toenmalige stijlrijke talent was in oktober 2004 voor een training met de Rode Duivels zijn schoenen gewoonweg vergeten. Met een half uur vertraging verwelkomde toenmalig bondscoach Aimé Anthuenis hem op training.

   

  De andere Duivels trakteerden de youngster op een cynisch applausje. Na de verloren WK-kwalificatieduel in Spanje enkele dagen later klonk er ook kritiek van de meer ervaren Belgen. Het was niet de enige steek die de jonge Anderlechtenaar toen blijkbaar liet vallen.

   

  België-aanvoerder Bart Goor, toen bij Feyenoord, verwoordde het zo: "Kompany werkt de irritatie zelf in de hand. Schoenen vergeten, te laat komen, das kwijtspelen... Hij moet opletten. We zitten niet meer op school, hè." We kunnen evenwel stellen dat het goed gekomen is met de man van Manchester City.