• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan wil paleisrevolutie in snooker: "Ben huidig systeem beu"

  Ronnie O'Sullivan

  Ronnie O'Sullivan wil een soort Champions League in het snooker uit de grond stampen.

  Ronnie O'Sullivan heeft weer een steen in de kikkerpoel van het snooker gegooid. De razend populaire Engelsman heeft zijn buik vol van de Snooker Tour en overweegt een alternatief circuit op poten te zetten.

  Het is niet de eerste keer dat Ronnie O'Sullivan van leer trekt tegen de Snooker Tour, die de spelers verplicht bepaalde toernooien te spelen. Het nieuws dat John Higgins overweegt om te stoppen - omdat hij het niet meer ziet zitten om de hele wereld te moeten rondreizen - is voor O'Sullivan de druppel.

   

  "Als iemand mij de kans zou geven om in een ander circuit te kunnen spelen, zou ik die met beide handen grijpen. Ik zou morgen al weg zijn. Maar in snooker heb je helaas een tegenstander nodig", grapt de vijfvoudige wereldkampioen.

   

  "Ik zoek nu gewoon 4 of 5 ongelukkige spelers en we kunnen ons losrukken. John (Higgins), die Chinese jongens die geschorst zijn en nog enkele andere Chinezen die het niet zien zitten om de wereld af te reizen om kwalificaties te spelen in bijvoorbeeld Barnsley. Stephen Hendry zou hier ook voor uit pensioen willen komen."

   

  "Dat zijn al 7 spelers die het allemaal beu zijn. Genoeg om een soort Champions League op te richten, waar je nog altijd voor trofeeën en prijzengeld speelt."

  Messi wil toch ook liever tegen Ronaldo spelen dan tegen Leyton Orient?

  "Ik denk dat er ruimte is voor 2 verschilende circuits die naast elkaar bestaan. Messi heeft toch ook geen zin om week na week tegen Huddersfield of Leyton Orient te moeten spelen? Hij wil tegen Ronaldo spelen in de Champions League."

   

  Erg veel haast zal O'Sullivan wel niet achter zijn plannen steken. "Ik denk dat ik nog 15 goeie jaren in mij heb. We hebben dus nog tijd."

  Trump: "Ronnie leeft op een andere planeet"

  De huidige topspelers staan niet meteen te trappelen om zich aan te sluiten bij de revolte van O'Sullivan. "Ik denk dat hij toch een beetje alleen staat", zegt Judd Trump. "Persoonlijk vind ik het werk dat (snookerpaus) Barry Hean levert geweldig. Het prijzengeld wordt steeds hoger, de omstandigheden steeds beter. Ik ben gelukkig zoals het nu is."

   

  "Ik denk dat Ronnie op een andere planeet leeft dan wij. Geld is geen probleem voor hem, dus hij kan risico's nemen. Hij heeft ook zo'n trouwe aanhang dat hij altijd wel geld zal kunnen verdienen."